Ciasteczka meksykańskie
Składniki
15 dag mąki, 4 jaja, pół szklanki mleka, łyżeczka
cynamonu, cukier waniliowy, 5 dag cukru, 5 dag
posiekanych migdałów, 2 łyżeczki cukru pudru, olej lub
smalec do smażenia
Sposób przyrządzania
2 łyżeczki mąki odsypać na talerzyk, a resztę wymieszać z trzema jajami,
łyżeczką cynamonu, mlekiem i cukrem waniliowym. Zagotować mieszając.
Zdjąć masę z ognia, wsypać migdały, cukier i wymieszać. Masę wyłożyć na
prostokątną formę, wystudzić, wstawić do lodówki. Gdy placek stężeje,
pokroić go na kwadraty o bokach 4 cm. Oprószyć ciastka mąką, zanurzyć w
roztrzepanym jaju i smażyć w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Osączyć i
gorące posypać cukrem pudrem. 100 g - 305 kcal.
Wyszukiwarka
Podobne podstrony:
Dick Philip K Pani od ciasteczekEW Ciasteczka francuskiekuchnia ciasta,ciastka,ciasteczkaBeata Pawlikowska Blondynka w Meksyku id 2157804więcej podobnych podstron