Pizza alla marinara

Pizza alla marinara
Składniki:
ciasto (przepis na puszyste ciasto/przepis na cienkie ciasto)
300g pomidorów
8 filecików anchois
oregano
1 łyżka kaparów
kilka czarnych oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania:
Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Rozłóż je na cieście, posyp świeżym oregano.
Dodaj umyte kapary, fileciki anchois i kilka czarnych oliwek. Dopraw do smaku solą i świeżo
zmielonym pieprzem. Skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku ok. 15 minut, w temperaturze 200
stopni.
Smacznego życzy redakcja e-spaghetti.pl!
Więcej przepisów kuchni włoskiej znajdziesz na stronie e-spaghetti.pl!
Polecamy książki:

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Risotto alla Marinara
Spaghetti alla marinara
Pizza alla siciliana
pizza cekow
Asparagi alla parmigiana
pizza
California Pizza Kitchen«
Risotto alla primavera

więcej podobnych podstron