faszerowane pieczarki z rokpolem

faszerowane pieczarki z rokpolem
--------------------------

* 8 dużych pieczarek
* strąk żółtej papryki
* 2 pomidory
* cebula
* 1 łyżka oleju
* pęczek natki
* 10 dag niebieskiego sera pleśniowego (rokpol, danishblue)
* sól
* pieprz
* 2 łyżki parmezanu

Pieczarki oczyścić i umyć, nóżki odciąć i pokroić w małą kostkę. Oczyszczona paprykę, cebulę i pomidory również pokroić w kostkę. Na gorącym oleju usmażyć pieczarki, cebulę i paprykę, dodać posiekaną natkę i pomidory. Po minucie smażenia wrzucić rozdrobniony ser pleśniowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzieniem napełnić kapelusze pieczarek, posypać po wierzchu parmezanem. Zawinąć w folię, ułożyć na gorącym grillu, piec ok. 10 minut. Podawać z zieloną sałatą i bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.
Pyszne, SMACZNEGO!
Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Faszerowane pieczarki z serowym dipem OK
CUKINIA FASZEROWANA PIECZARKAMI
Papryka faszerowa pieczarkami
Skorupki faszerowane pieczarkami
Pieczarki faszerowane pieczone
(odc 12) grilowane pieczarki z natką pietruszki i cytryną
Papryka faszerowana
Kurczak z pieczarkami
ZUPA KREM Z PIECZAREK
norma na pieczarkipdf
Piersi kurczaka zapiekane pod pieczarkami i mozzarellą
Sałatka z zielonego groszku i pieczarek

więcej podobnych podstron