05 �korowanie potraw marchewka

05 �korowanie potraw marchewka




Przygotowaną marchewkę, tak jak na rysunku pierwszym, kroimy wzdłuż na pół a następnie w grubsze plastry. Tak otrzymane rowkowane półplastry możemy wykorzystać do dekorowania brzegów półmisków.

Umytą i obraną marchewkę kroimy wzdłuż na pół. Połówkę marchewki kładziemy na desce i kroimy na kliny, tak jak widać na rysunku obok. Z tak otrzymanych kawałków marchewki układamy kwiat, środek wykonujemy z połówki obranej rzodkiewki.

Kwiat możne jeszcze dodatkowo ozdobić łodygą i listkami wyciętymi ze skórki zielonego ogórka.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
06 ?korowanie potraw marchewka Z długiej, prostej marchewki odkrawamy końce. Obkrawamy ją tak aby
04 ?korowanie potraw marchewka Dekorowanie potraw - dekoracje z marchewki Z grubszej marchewki odk
Przebieg ćwiczenia Zestawiamy układy pomiarowe jak na schematach. Następnie przy pomocy autotransfor
dekorowanie potraw marchewka3 Z długiej, prostej marchewki odkrawamy końce. Obkrawamy ją tak aby p
dekorowanie potraw marchewka3 Z długiej, prostej marchewki odkrawamy końce. Obkrawamy ją tak aby p
UCZĘ SIĘ Z KUBUSIEM 3 4 LATKA (12)(1) Wolniej, Króliku! Królik wiezie tak dużo marchewek i tak szybk
UCZĘ SIĘ Z KUBUSIEM 3 4 LATKA (12) Wybór odpowiednich kolorówWolniej, Króliku! Królik wiezie tak duż
1(3)(1) zaczynając lewą nogą, Ruszył Kozioł polną drogą. Szukać nowych przygód w świacie, Tak jak cz
Moduł 8Wie gut kennst du das Marchen „Rotkappchen"? Sagę, welche Figuren in das Marchen gehóren
Strona? (2) WINA DOMOWE 1 POTRAWY Z WINEM Rozgrzać łyżkę masła, podsmażyć na nim poszatkowaną marche
I nie czujcie się zawiedzeni, jak na grze i tak wszystko pójdzie zupełnie inaczej. To jest właśnie c

więcej podobnych podstron