DSC05257

DSC05257




Duża ilość tłuszczu w pożywieniu podnosi wartość energetyczną

a g tłuszczu — 9 kcal (37,7 ki)

a g węglowodanów — 4 kcal (16,7 kj) ag białka—4 kcal (16,7 IcJ)

Serek śmietankowy ___

składnik    zawartość    I energia    196 energii

(96 mas)



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
DSC05244 Wartość energetyczna kilokalorie(kcal) lub kilodżule (kJ) i kcal = 4,184 kJ kaloria—ilość c
skanuj0007 192 Kłoczko I., Świderski F. TABELA 11.1. Wartość energetyczna (w kJ/kcal) oraz zwartości
Wartość energetyczna pokarmów 9 kcal/g 7 kcal/g 4 kcal/g 4 kcal/g •
skanuj0007 192 Kłoczko I., Świderski F. TABELA 11.1. Wartość energetyczna (w kj/kcal) oraz zwartości
pz16 3.2. WARTOŚĆ ENERGETYCZNA POŻYWIENIA Juk wspomniano w poprzednim rozdziale, człowiek czerpie ni
Zdjęcie0480 m     O H    ROZDZIAŁ LiX j WARTOŚĆ ENERGETYCZNA POŻYWIEN
DSC04242 Wysoka strawność składników kazeiny powoduje, że ma ona dużą wartoś energetyczną — dla drob
Cechuje qo: mała wartość energetyczna (od 2 do 4 tyś kcal/kg), mała zwięzłość, duża zawartość wody i
Wartość energetyczną oblicza się stosując współczynniki obliczeniowe: Białko 4kcal/g Tłuszcze
DSC06873 Wartość energetyczna □    Głównym źródłem energii są cukrowce tłuszcze
DSC06876 Wartość energetyczna □ Zapotrzebowanie energetyczne Podstawowa przemiana materii - najmniej
80229 Zdjęcia 0074 (8) desery oparte no tłuszczach. o obnfeorwt wartości energetycznej lub bez dodat
Zalety i wady ENERGETYKI JĄDROWEJ zalety •    otrzymuje się dużą ilość energii z

więcej podobnych podstron