Image013

Image013



zustki. fenolofialetna (C^cHi^M, e(l i 2 ml).

rzyć po 2 ml mleka, dodać poi >vać węglan sodu aż do uzyskania

wego;

iwego;

interpretować.

cznej śliny i wyciągu r trzustki

ość

kowej ora: badanie wpływu żółci lian koloru wskaźnika, pod wpfy-


-    po inkubacji zawartość probówek przelać do kolb stożkowych, probówki przepłukać 5 ml etanolu, popłuczyny dodać do odpowiednich kolb:

do kolb dodać po 2 krople fenoloftaleiny, a następnie /awartość miareczkować wodorotlenkiem sodu;

-    zinterpretować uzyskany wynik.

Zagadnienia do przemyślenia

1.    Jakie czynniki aktywują lub inuktywują działanie enzymów proteolitycznych, amylol i tycznych i li politycznych obecnych w soku trzustkowym?

2.    Jaką rolę w trawieniu lipidów i wchłanianiu kwasów tłuszczowych pełni żółć?

3.    Na drodze jakiego transportu i / pomocą jakich nośników odbywa się wchłanianie składników pokarmowych w jelitach?

4.    Na czym polega rola jelita grubego w trawieniu?

>lej jadalny, 95% etanol (l.\H<OH), NfaOH), woda destylowana, biureta, do pisania na szkle.

o składzie podanym w tabeli:

a

Probówka nr 3

Probówka nr 4

1

1

-

1

1

l

itkae probówki palcem i wstrząsnąć; vd 2,5 h, wstrząsając nimi co 0,5 h;



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
img356 © Rysuj pętle po śladzie, zgodnie z kierunkiem strzałek. bez oderwania ręki aż do końca. ©
0,05M wersenianu sodu, aż do zmiany zabarwienia z różowego na fioletowe. Po osiągnięciu punktu końco
6 (1293) 6 7. po uzyskanym rozruchu nadal trzymać śwleoę w stania grzania aż do uzyokaniy przez siln
Image001101 djvu Zaczyna sic składanie 9 ołowianą, a na niej zaczął układać drugi wiersz, potem trz
image045 ł— •M MM •Ml MU • «» U» M» UH MM MM **■ i
image045 ł— •M MM •Ml MU • «» U» M» UH MM MM **■ i
skanowanie0006 (181) Wykonanie. Po oddzieleniu I grupy kationów oraz grupy siarkowodorowej roztwór o
15 C i nic wyższa niż 25®C. 250 ml mleka wlać ostrożnie po ściance suchego cylindra Suchy termolakto

więcej podobnych podstron