IMG73 (2)

IMG73 (2)



Charakterystyka środków konserwujących

Podział:

Germicydy - substancje działające zabójczo na wszystkie mikroorganizmy Baktcriocydy - mszczą bakterie Antyseptyki środki przed wgniłne działają hamująco lub zabójczo na drobnoustroje Dezynfekujące środki - wyjaławiające środowisko Wirusocydy niszczące wirusy Fungicy dy - niszczące grzyby


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
IMG72 (2) konserwujących □ Podział: Gcrmicydy — substancje działające zabójczo na wszystkie
IMG78 (2) Charakterystyka środków konserwujących □    Kwas benzoesowy (15200), sól s
IMG79 (2) Charakterystyka środków konserwujących Estry kwasu p-hydroksybenzoesowego i ich sole (par
IMG81 (2) Charakterystyka środków konserwujących Kwiin p rop łonowy i jego sole: sodu. potasu i wap
IMG82 Charakterystyka środków konserwujących Azotany(V) i azotuny(III): azotan(V) sodu (E251) lub p
IMG74 (2) Charakterystyka środków konserwujących □    Bezwodnik kwasu siarkawego i s
IMG77 (2) Charakterystyka środków konserwujących Blfenyl (dwufenyl E230) □    Posiać
IMG76 (2) Thamkterystyka środków konserwujących Rwus siarkowy! IV) hamuje głównie rozwój bakterii.
tn IMG 73 Grupa środkowa pUęśpi szyi•    - •*.*.** ’ * sT* Mięsień dwubrzuścowy . ♦
IMG 73 (8) 224i */mZ<7A    (5*> Miąższość straal bez kory drzewostanu na począt
66097 IMG73 (6) PLATANOK 292 natomiast chętnie oddaje swą zieleń Panu na wieńce. ort Nonn II IOt; I

więcej podobnych podstron