Meksykańska zupa grochowa

Meksykańska zupa grochowa



Składniki

Przepis

200 g grochu "Kidney"

1/2 I bulionu 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju

150 g wątróbek z kurczaka 400 g przetartych pomidorów 3/4 I bulionu

przyprawa meksykańska świeża kolendra (lub pietruszka) do przybrania

Groch zalać bulionem i gotować w szybkowarze przez 20 minut. Cebule obrać i drobno poszatkować. Paprykę umyć. oczyścić i również drobno pokroić. Cebulę i paprykę lekko przysmażyć na oleju, aż będą miękkie (w garnku przeznaczonym do duszenia). Wątróbkę urnyć pod gorącą wodą. pokroić i wrzucić do jarzyn. Gdy wątróbka będzie miękka, dodać przetarte pomidory oraz groch. Dolać bulion, przykryć garnek pokrywką i delikatnie gotować przez 30 minut. Zupę zmiksować, doprawić i przybrać kolendra lub pietruszką.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Meksykańska zupa z kukurydzy Składniki Przepis 2 puszki kukurydzy konserwowej 2 średnie cedule 3 ły
Sałatka z kurczaka po meksykańsku Składniki Przepis 25 ciąg ugotowanego mięsa z kurczaka 2 strąki c
Zupa niewolników Składniki Przepis -12 średniej cebuli -    2 puszki czerwonej fasol
Chili con?rne II Składniki Przepis 200 g czerwonej fasoli z puszki 1    duża cePula
Sałatka kolorowa z ŻÓŁTYM SEREM Składniki Przepis -f puszka kukurydzy -f 3/4 puszki zielonego grosz
Żeberka Żeberka wieprzowe w sosie własnym Składniki: żeberka wieprzowe (ok. 70 dag) 1 duża cebula 3

więcej podobnych podstron