Scanned image 17

Scanned image 17





w arna.


w



Składniki:

•    250 g wołowiny 1/4 cebuli

•    3 ziemniaki

•    1 MT śmietany

•    2 łyżki mąki

•    natka [ńetmszki

•    2 ziarenka ziela angielskiego

•    1 liść laurowy

•    sól, pieprz

•    1 jajko

•    1 bułka


Wykonanie:

•    rozdrobnić cebulę - czas 3 s, obr. poz. 7

•    zemleć mięso - czas 15 s, obr. poz■ 7-8

•    dodać jajko, namoczoną bułkę, sól, pieprz i wyrobić -czas l min, obr. wsteczne, poz. 4

•    uformować małe pulpety

•    do naczynia wlać 1 1/2 l wody, ułożyć koszyczek i do niego ziemniaki, cebulę, pulpety, przyprawy

•    gotować-czas 30 min, temp. 100 °C, obr. poz. 1

•    wyje}ć koszyczek, do zupy dodać śmietanę i mąkę, zagotować - czas 2 min, temp. 100 °C, obr. poz. 3

•    zawartość koszyczka przełożyć do zupy


Składniki:

•    2-3 polędwiczki wieprzowe

•    sól, pieprz

•    przyprawa uniwersalna

•    3 łyżki miodu

•    3 łyżki oliwy

•    100 ml wódki

•    4 jabłka

•    ziemniaki (ilość wg uznania)

•    woda



Składniki:

•    200 g cukru

•    2 1/2 MT wody

•    1/2 kg uypestkowanych wiśni (mogą być mrożone)

•    1 łyżeczka musztardy

•    1 łyżeczka chrzanu

•    50 ml wina czerwonego

. 1 ____„•___:__________•


Uwagi: przy użyciu wiśni mrożonych należy wydłi


Wykonanie:

•    polędwiczki posypać solą, pieprzem i przyprawą, natrzeć miodem i ułożyć w miseczce

•    zalać wódką i oliwą, odstawić na kilka godzin, aby mięso skruszało

•    do naczynia wlać 5 MT wody

•    ziemniaki umieścić w koszyczku

•    polędwiczki ułożyć na dolnej części Varomy

•    gotować na parze - czas 35 min, temp. Varoma, obr. poz. 1

•    10 min przed końcem gotowania do polędwiczek dołożyć ćwiartki jabłek

Wykonanie:

•    zagotować w naczyniu wodę z cukrem - czas 5 min, temp. 100 °C, obr. poz■ 2

•    dodać pozostałe składniki, gotować-czas 5 min, temp. 100 °C, obr. poz. 3-4

•    zmiksować - czas 15 s, obr. poz. 10    __ gotowania.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Scanned image 25 uąpi ! Składniki: •1/21 mleka •    1 jajko •    40 g
Scanned image 22 mer Składniki: •    2 banany •    150 g jogurtu
Scanned image 27 truskawkowe Składniki: •    100 g malin •    100 g tr
Scanned image 36 marchewkowe Składniki: •    500 g marchwi •    360 g
Scanned image 1 4 Składniki: •    250 g sera białego •    300 g moreli
Scanned image 35 w seteroum giM€ Składniki: •    100 g selera korzeniowego •  &n
Scanned image 38 Składniki: •    60 g marchwi •    250 g pieczarek •
Scanned image 9 Składniki: •    250 g kiełbasy •    2 kostki rosołowe
Scanned image 1 3 Składniki: •    250 g ziemniaków •    70 g marchwi •
Scanned image 13 Składniki: •1/4 szklanki miąższu z mango •    1/2 szklanki pełnego m
Scanned image 39 Składniki: •    500 g mąki •    250 g cukru •
Scanned image 43 Składniki: •    250 g schłodzonej słodkiej śmietany lub jogurtu •3-4

więcej podobnych podstron