sr

sr



owoce (jabłko)

290

230 g truskawek, 200 g poziomek, 160 g śliwek, 100 g malin, 280 g gruszek, 150 g czarnych jagód

cukier

21 (4 płaskie łyżeczki)

* w lOOg chleba skrobiowego znajduje się około l,6g białka. Przy niższej zawartości białka (np. 0,4-0,6g) istnieje możliwość zwiększenia ilości pieczywa;

** w przypadku podwyższonego potasu należy zastosować tzw. „podwójne gotowanie" lub moczenie w wodzie celem wypłukania większej ilości potasu;

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS (40 g BIAŁKA)

Śniadanie

-    herbata z cytryną (herbata 0,5 g, cytryna 10 g, cukier 10 g)

-    chleb z masłem (chleb skrobiowy 90 g, masło roślinne 10 g)

-    twarożek z rzodkiewką (ser twarogowy tłusty 40 g, rzodkiewka 30 g, mleko 2% tłuszczu 20 g)

Drugie śniadanie

-    banany (100 g)

Obiad

-    zupa kalafiorowa z makaronem bez jajek (włoszczyzna 40 g, kalafior 70 g, mąka skrobiowa 2 g, mleko 2% 30 g, śmietana 5 g, makaron bez jajek 10 g)

-    bitki wołowe (wołowina średnio tłusta 60g surowego mięsa, olej 15 g, cebula 10 g, śmietana 5 g, mąka skrobiowa 2 g)

-    surówka z czerwonej kapusty i porów (czerwona kapusta 50 g, pory 30 g, jabłko 20 g, olej 5 g, cukier 1 g)

-    ziemniaki (ziemniaki 180 g, masło roślinne 5 g)

-    sok jabłkowy (sok pitny jabłkowy 120 g)

Podwieczorek

-    herbatniki skrobiowe (20 g)

Kolacja

-    herbata z cytryną (herbata 0,5 g, cytryna 10 g, cukier 10 g)

-    chleb z masłem (chleb skrobiowy 90 g, masło roślinne 10 g)

-    jajko w majonezie (jajko 1 szt., majonez 20 g)

-    sałata zielona (20 g)

72


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
s? owoce (jabłko)* 200 200 g arbuza; 200 g truskawek; 100 g brzoskwiń; 1000 g soku pitnego jabłkoweg
s? owoce (jabłko)* 200 200 g arbuza; 200 g truskawek; 100 g brzoskwiń; 1000 g soku pitnego jabłkoweg
sp owoce (jabłko) 250 115 g brzoskwiń, 215 g arbuza, 215 g truskawek, 170 g pomarańczy, 115 g banana
20913 warzywa owoce W lecie dojrzewają różne owoce. maliny porzeczki    agrest tru
sp owoce (jabłko) 250 115 g brzoskwiń, 215 g arbuza, 215 g truskawek, 170 g pomarańczy, 115 g banana
wycinanki023 K> OJ Owoce: jabłko, gruszka, śliwka. WYTNIJ ^
skanowanie0004 (162) 230    Zastosowanie trzech poziomów oceny efektywności Jedną z k
DSCF6275 I winogrona Mlekowy; kwaśne mleko, kiszone warzywa owoce Jabłkowy; jabłka, pigwa
59541 str7 (15) 20 PROFIL POPRZECZNY Skuła 1:- ■- 200 Poziom 111.00 Rzędne terenu 113.92 U4.il 114.1
sr cisnienie Średnie roczne CIŚNIENIE ATMOSFERYCZNE na poziomie morza
Zdjęcie0539 ogórki, rzodkiewki, papryka, sałata) oraz owoce (jabłko, mandarynka. Śliwka, I p J (mlec
image014 (46) Napoje bezalkoholowe i alkoholowe gniecionych truskawek ananasowych, poziomek leśnych
DSCF6275 I winogrona Mlekowy; kwaśne mleko, kiszone warzywa owoce Jabłkowy; jabłka, pigwa
pianka opis Pianka truskawkowa (porcja dla 6 osób) 25 dkg truskawek kilka poziomek 1 szklanka

więcej podobnych podstron