Slajd38

Slajd38





Składniki:

Masa jabłkowa:

1 ? kg jabłek 5 łyżek cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 galaretka agrestowa ? kostki margaryny Palma 1 jajko Ponadto: okrągłe biszkopty (ok 20 dag)

1 galaretka pomarańczowa Jak przyrządzić:

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i przesmazyć Do gorących jabłek wsypać cukier puder, żelatynę i galaretkę agrestową (w proszku). Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia Do zimnej masy jabłkowej dodać miękką margarynę i jajko. Razem zmiksować. Dno dużej tortownicy (o średnicy 26-28 cm) wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć masę jabłkową. Wierzch jabłecznika zalać tężejącą galaretką pomarańczową, rozpuszczoną wcześniej w dwóch szklankach gorącej wody. Jabłecznik schłodzić w lodówce. Najlepiej włożyć go do lodówki na 24 godziny, aby biszkopty zmiękły. Smacznego.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Sernik na zimno 1 Semik na zimno V2 kg serka komo V2 szkl. cukru pudru 1/1 l śmietanki 30% 3 ga
0048 2 PLACKIGałąź ■    Ciasto: 8 jaj, I 8 łyżek cukru pudru, 1 12 dag orzechów włosk
100?n na gwiazdke i karnawal032 CIASTA k ■ kostka masła ■ tabliczka czekolady ■ 6 łyżek cukru pudru
masa cukrowa kolejny przepis podobno dory 400g cukru pudru (+ 2 łyżki do posypywania), 2 listk
filozofia życia025 272 kurkumy (g), wymieszać. Dodać 50 dag masła z lodówki i 5 łyżek cukru pudru (s
20 Składniki:
27 POCIES/J Upiec biszkopt ja mi Składniki: 1 kg jabłek 3 A łyżki cukru kryształu 1 galaretka
img041 Składniki: Masa serowa: Krem: Biszkopt: - 750 g serka - 1/3 szklanki cukru pudru - 1,7 szkl
Boże narodzenie21 masa serowa: I kg hea rogu / 20 g płynnego, ciepłego masła 500 g mleka. 5 żół
25 Masa śmietankowa Składniki:
29 Składniki:
24 Masa serowa I ll III Składniki: 75 dag zmielonego sera 1/2 kostki masła 30 dag cukru pudru&
geriatria4 § 17.1. Przenoszenie przedmiotów, których długość przekracza 4 m i masa 30 kg, powinno o

więcej podobnych podstron