20

20



nMMMaaa«saa»m

SERNIK INs

Ciasto Wykonanie:

Z podanych składników iriih

ciasto.


Ciasto orzechowi

Wykonanie:

Białka ubić z cukrem, ilnd u .. ,t. szaną z proszkiem do pi u /nildf j kę i orzechy. Delikatni* w \ mli


Składniki:

11/2 szklanki mąki pszennej

3    łyżki cukru pudru 3/4 kostki margaryny

4    żółtka

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

h

Składniki:

4 białka

4 łyżki cukru kryształu 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka tartej bułki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

15 dag orzechów mielonych

Składniki:

1 kg sera mielonego

3/4 szklanki cukru kryształu

1    szklanka oleju

2    szklanki słodkiego mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru

2 jaja 4 żółtka

1 cukier waniliorsy

Ser

Wykonanie:

Całe jaja, żółtka, cukin Im waniliowy utrzeć, doda|.|i budynie, olej i mleko.

Na blaszkę wyłożona papi kruche ciasto, następna I ciasto orzechowe, ws/ystlui Upiec.

'WY fii


M v,A

konanie:

■.pai/.yć, czekoladę pokroić na il li. /. mleka, cukru, cukru wa-• nl u• k, budyniu ugotować budyń, tu. dodać przestudzony budyń, i ki walki czekolady, wymieszać. In vi na upieczony (i zimny) ser-' li posypać kakao.

Składniki:

1/2 l mleka 2 żółtka

1    cukier waniliowy

3-4 łyżki cukru hyształu

2    budynie śmietankowe

bez cukru 1 kostka masła 15 dag rodzynek 1 tabliczka czekolady




Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
20 Ciasto piernikowe Składniki: Wykonanie: 6 jaj Margarynę ucierać z cukrem, d< 1 szklanka
28 MAKOWIEC SIJŁ1 Ciasto Składniki: Wykonanie: 1/2 kg mąki pszennej Z podanych
20 Składniki: 8 białek 20 dag cukru hyształu 10 dag płatków migdałowych Pianka Wykonanie Ubić
sernik CiastoWykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto kruche i podzielić na dwie
20 ®
20 Składniki:
20 Składniki: 75 dag mąki pszennej 11/2 kostki margaryny 8 dag drożdży 3 żółtka
23 MAZURI k wi CiastoSkładniki:    Wykonanie: jednym jaju. Na kom u «I* ■« l«(
zz12 ■ź&k im rze Sposób wykonania: 1.    Z arkusza B przenieść motywy na wy
KSIĄŻKA (22) sob^eet1 2. ZnęyAgą eoe eyme w cybernetycznycłi preeew* ■2,0‘ waaa : rcęulacp, Sterowan
na metodyke cz 20 6) M k/ac^-isirC Ccu.^ e IpCx&A kO C> ^ O , . >
Egzamin Podstawy automatyki Politechnika Poznańska PP « • — <»vjiu. .(.jłSrWWSTNr indeksu: l/lCt
- poziomy energii cząsteczki ■3 > 2 ■3 J •2 -3 J 0— v = 0 X
higeina 20 29 Tabala 9 c-d. —^- 2 _____5 ..... 4 5 6 -Y— * tyg. 1 35 - 38 INDYKI 24 -
higeina 20 69 Zarówno w tab. 21, .jak i w nomograraie Szelejchowskiego wartość natężę- 2 r_i promie

więcej podobnych podstron