DSC 15

DSC 15



Strawność aminokwasów

Strawność i absorpcja białka zwierzęcego wynosi

Na obniżenie słrawności mogą wpływać:

•    połączenia białek z metalami, tłuszczami, kwasami nukleinowymi, cukrami itp..

•    czynniki antyżywieniowe zawarte w paszach (inhibitory enzymów itp.),

•    wielkość i powierzchnia cząstek pobieranego

•    obróbka termiczna paszy_ , - j


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
DSC 16 Strawność aminokwasów Strawność i absorpcja białka zwierzęcego wynosi ponad 90 %, natomiast r
100R01 Przyczyny BSE Stosowanie w żywieniu bydła mlecznego białka zwierzęcego (opornego na trawienie
DSC15 9. KoRfcgrcncia monopolistytema łff&.«etsy i^!«ywSa
DSC15 (11) Z medycznego punktu widzenia grzyby zostały podzielone na: drożdżopodobne; pleśniowe
DSC 12 Podział aminokwasów ze względu na ich gli przydatność dla zwierząt__
DSC 13 Podział aminokwasów za względu na ich ; przydatność dla zwierząt 1 j ^igMiili ipigwi j BWlo
DSC 14 Podział aminokwasów ze względu na ich ______ przydatność dla zwierząt Hjen , względni©
P1350889 j produkcję 1 litra mleka potrzeba około 3,5 MJ energii strawnej i 30—40 g białka. Pizy śre
Image0376 CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA STRAWNOŚĆ SKŁADNIKÓW POKARMOWYCH: ZWIERZĘ PASZA
SL275391 Białka zwierząt rzeźnych Tkanka mięśniowa zwierząt rzeźnych zawiera średnio 18.5% białka
SL275391 Białka zwierząt rzeźnych Tkanka mięśniowa zwierząt rzeźnych zawiera średnio 18.5% białka
sV PRZYKŁADY DIET Z NORMOWANĄ ZAWARTOŚCIĄ BIAŁKA ZWIERZĘCEGO OD 10 DO 100 g c.d. Produkt 35 g 40 g
OI3/I8/ARi/15/Z Opracowanie miniaturowego lojazdu do odstraszania zwierzyny z pól
NEUFERT51 bud wiejskie OBIEKTY DLA MAŁYCH ZWIERZĄT Powierzchnia na 1 parę - 0,15-0,20 m2 (dla gołębi
IMGD23 Aminokwasy Wzór ogólny Białka mają funkcje strukturalne i funkcjonalne Monomery białka: L-ami

więcej podobnych podstron