26. Jakie organizmy euie produkują hiosurfaktantów
27. Degradacja skrebi-znać etapy + enzymy
ipwsfąje (akryloamiid)
•vć
28. AkrylonitryS - c® z piej
29. definicja produktów sztucznych( zapachów, smaku) identycznych z naturalnymi
30 Co to są bioindykatory
31. Co produkuje penicyiine(jaki organizm)
32. ezeg© sie nie stosuje jako hioinsektycydy
33. RegioseIekftywn®se
34. Jaki enzym rozkłada skrobie do dekstryn
35. c© gest elementem biologicznym biosensora glukozy v
36. suhstrat do produkcji octu winnego (tam powinno być chyba : °ze skrobiowe i fermentujące cukry s)
37. produkcja sera
38. co to sa probiotyki _ *)(UJb
<Ś&Lm2>Ux ^ C&Ch^
I9.baci!lus turingensis (do czego służą 40. co to sa L-antybiotyki (mi sie wydaje ze chodzi fiu ©
iaraantybiotyki a m© Lanfybiotyki)
b ‘