IMGd52

IMGd52



FIZYCZNE WSKAŹNIKI JAKOŚCI WODY

•- ze względu na małą zawartość dwutlenku węgla (C02) i tlenu (02) woda o temperaturze wyższe! posiada mdły smak,

•- obecność siarkowodoru wpływa bardzo niekorzystnie,

•- sole żelaza i manganu nadają specyficzny posmak atramentowy,

•- siarczan wapniowy gorzko-słony,

•- siarczan magnezowy — smak gorzki,

•- chlorek sodowy — s/ony


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Załącznik numer 3WSKAŹNIKI JAKOŚCI WODY ZE WZGLĘDU NA JEJ TEMPERATURĘ. t°C O mg/1 t°C O
IMGd51 FIZYCZNE WSKAŹNIKI JAKOŚCI WODY ^ zależności od pochodzenia zapachy wody dzieli sit; na dwie
IMGd53 FIZYCZNE WSKAŹNIKI JAKOŚCI WODY Intensywność zapachu wody oznacza się w stopniach (w PN/C-045
IMGd49 FIZYCZNE WSKAŹNIKI JAKOŚC I WODY Zbiornik wodny latem Temperatura
IMGd55 FIZYCZNE WSKAŹNIKI JAKOŚCI WODY III    - zapach planktonowy (P) spowodowany
Andrzej M. Brandt Tabela 2. Kryteria oceny jakości betonu ze względu na szczelność, Zheng Y.G. i Li
IMGd56 FIZYCZNE WSKAŹNIKI JAKOŚCI WODY W yniki oznaczenia podaje się w sposób skłócony, np.: -
DSC00029 (26) Klasa IV liazy Katalizują rozbicie wiązań (C-C.C-O, C-N,C-S) bez udziału cząsteczki wo
0000084 (2) wody ustrojowej (rodniki H , OH , HOa oraz    e~). Ze względu na dużą zaw
KONSTRUKCJE STALOWE STR030 30Procedura 3.2. Dobór grupy jakości stali ze względu na odporność na cią
KONSTRUKCJE STALOWE STR033 33Przykład 3.2 Dobór klasy jakości stali ze względu na ciągliwość międzyw
KONSTRUKCJE STALOWE STR391 Spis procedur obliczeniowych Procedura 3.1. Dobór grupy jakościowej stali
Procedura 3.2. Dobór grupy jakości stali ze względu na odporność na ciągliwość
1)    Fizyczne wskaźniki jakości wody: •    temperatura: Temperatura

więcej podobnych podstron