Krokiety z jaj

Krokiety z jaj



Krokiety z jaj

« 4 jaja ugotowane na twardo o surowe jajo s średnia cebula «2 suche kajzerki »2 łyżki posiekanego koperku lub natki pietruszki »pół szklanki mleka * łyżka ziaren sezamu «sól opieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia_

Cebulę jak najdrobniej posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Ugotowane jaja przepuścić przez maszynkę wraz z wcześniej namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką, wymieszać z cebulą, surowym jajem i zieleniną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z dobrze wyrobionej masy formować nieduże kotlety, panierować je w bulce tartej wymieszanej z sezamem. Kto chce, może do masy na kotlety dodać jeszcze trochę uduszonych pieczarek i odrobinę sera żółtego. Smażyć krokiety z obu stron na jasnozłoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i duszonym szpinakiem. 100 g- 225 kcal.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (102) Ozdoby z jaj KONWALIA Jajo ug
86134 ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (100) Ozdoby z jaj JAJA POKRO
sosy musztardowe Składniki: 2    pęczki koperku 3    ugotowane na twar
Sos tatarski Tatarski. 2 ugotowane na twardo żóttka utrzeć z łyżką chrzanu. Do-dać posiekane: 4
dekorowanie potraw Myszki i Grzybki Dekorowanie potraw - myszki i grzybki dla dzieci 1. Przygotuj
Jaja i przetwory z jaj Ze względu na dużą pracochłonność przy wybijaniu jaj świeżych, uciążliwość
Strona 6 z 6Polska Strona LDN Kolejnym krokiem powinna być próba na modelu ludzkim. Model EAE myszy,
NEUFERT5 ogrzew wentyl Chtodzenie jaj Jaja chłodnicze są to jaja składowane w temperaturze poniżej
filozofia zdrowia0 192 Podajemy z ziemniakami, jajkiem na twardo, pokrojoną kiełbasą (ugotowaną odd
KLUCZ DO OZNACZANIA JAJ NICIENI A.    Z czopkiem na jednym z biegunów: •

więcej podobnych podstron