odpowiedzi test żywienie człowieka (2)

odpowiedzi test żywienie człowieka (2)



V. Lekai7.t! pediati /y 74i\ecą)i^ mnlkutu nmlych d/.i«ci ipiu-fty w dni iIuimc/in, ponieważ *pł/yja i» **

pewnej witaminy. Witaminy n\ jest witamina

a. A    b.C    c. K    d. D

2. Nadmierne spożywanie tłuszczów zwiększa ryzyko powstawania u. krzywicy b. próchnicy c. miażdżycy    d. osteoporozy

3. Obniżenia odporności organizmu, krwawienie z dziąseł oraz gnilcc wywołane są brukiem witaminy


a. Wx


b. U


c. C


d. A


•i. lunkcje biologiczne wapniu to u. udział w mechanizmie skurczu mięśnia b. składnik szkieletu


c.    kol aktor wielu enzymów, czynnik krzepnięcia krwi

d.    wszystkie odpowiedzi prawidłowe


5. Kobalt wchodzi w skład •» insuliny b. witaminy U\a


c. li*


d. lerredoksyny


d, żelaza, laktozy


444

v 4

i

$4 i - Mit]

T..j

$4- 3 i !?-**

Ta

AZ £


tH Hul

ts

i j q

11 i

j i: i Aj

pt1

re

fcfc


_

■■

_.


to


i



es

3fi I

Meter


JE

Mm


MSfe A

p4 X) H itjei

k 6 A

-pyjh
isok


3>


$4. ęji a

$4 ^ *

9^- A

9^. if


i


f %

J__Ł_


s


ą

9 jł &£>


c

A
&

4

A




Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Obraz10 ;l 0.hTbnfiy żywieniowe człowieka. Człowńek do odpowiedniego wzrostu, rozwoju oraz zachowani
zywienie czlowieka TTT 22 .XI. .1^ .-.;/ f.i?prr J,r- - •i V <v rSK ‘f- :
Nominacje profesorskie Prof. dr hab. Elżbieta SikoraKatedra Żywienia Człowieka Wydział Technologii
ZAKŁAD ŻYWIENIA CZŁOWIEKA oraz Studenckie Kolo Naukowe Dietetyków Wydziału Nauki o
wydział Mechaniczny Technologia Żywności i Żywienie Człowieka UL. RACŁAWICKA 15-17, 75-620 KOSZALIN,
WEWNĘTRZNY REGULAMIN DYDAKTYCZNY Zakładu Biochemii i Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o
stopnia 45. Kosmetologia 1 rok, studia I stopnia Podstawy żywienia człowieka
rozród odpowiedzi (test 3) Qiv
KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII Dorota Czerwińska Edyta GulińskaPODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA
1ZNACZENIE I ZAKRES NAUKI O ŻYWIENIU Żywienie człowieka to nauka o żywności, zawartych w niej składn
S Pytania i polecenia 1.    Co oznacza termin żywienie człowieka? 2.
Wydziuł Nauk o Żywności i Biotechnologii Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka — studi
skanuj0001 (64) i WYDZIAŁ: WYDZIAŁ NAUKI O ŻYWNOŚCI Kierunek: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWI
IMGx80 Anatomia CzłowiekaUkład OddechowyJacek Bujko Katedra Dietetyki Wydział Nauk o Żywieniu Człowi
Kangurek 2008 zadania 032 Matematyka z wesołym ‘Kangurkiem Tabela odpowiedzi Test I Test II Test
skanuj0001 (64) i WYDZIAŁ: WYDZIAŁ NAUKI O ŻYWNOŚCI Kierunek: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWI

więcej podobnych podstron