ozdabianie辦orowanie potraw garnierowanie food辦oration辌o str 1 (54)

ozdabianie辦orowanie potraw garnierowanie food辦oration辌o str 1 (54)



Warzywa bulwiaste i korzeniowe

OZDOBY Z KORZENI I BULW

MARCHEW

M艂od膮 marchew z naci膮 umy膰 i obra膰. Pozostawi膰 oko艂o 4 cm naci. Czubkiem no偶a usun膮膰 czarne punkty i dok艂adnie wyczy艣ci膰 nasad臋 naci.

RZODKIEWKI

Rzodkiewki umy膰 dok艂adnie i odci膮膰 korzonek. Odci膮膰 tak偶e zewn臋trzne listki, a pozostawi膰 tylko wewn臋trzne, naj艂adniejsze. Wskaz贸wka: U nasady li艣ci cz臋sto osadza si臋 piasek. Nale偶y go usun膮膰 czubkiem no偶a.

RZODKIEW

Ma艂膮 rzodkiew oczy艣ci膰, pozostawi膰 tylko 艂adne li艣cie. Nast臋pnie umy膰 i dok艂adnie obra膰 j膮 obieraczk膮. Rzodkiew w艂o偶y膰 do zimnej wody, aby nie zwi臋d艂a.

KWIATY Z RZODKIEWKI

R贸偶a: naci膮膰 rzodkiewk臋 5 razy dooko艂a; mi臋dzy powsta艂ymi w ten spos贸b p艂atkami wyci膮膰 5 ma艂ych p艂atk贸w. Odci膮膰 korze艅 wraz z kolistym plasterkiem rzodkiewki.

Kwiat: nacina膰 rzodkiewk臋 wzd艂u偶 dooko艂a w odst臋pach mniej wi臋cej 3 mm w taki spos贸b, 偶eby powsta艂y drobne p艂atki.

P膮czek kwiatowy: naci膮膰 rzodkiewk臋 4 razy wzd艂u偶 i 6 razy w poprzek, nie przecinaj膮c jej do ko艅ca.

Margerytka: naci膮膰 rzodkiewk臋 dooko艂a 12 razy, prawie do nasady 艂odygi. Kawa艂ki wierzchniej, czerwonej sk贸rki oderwa膰 czubkiem no偶a od bia艂ego wn臋trza, ale tak, 偶eby na dole pozosta艂y one do niego przytwierdzone.

Korona kwiatowa: rzodkiewk臋 naci膮膰 zygzakowato ma艂ym ostrym no偶em, a偶 do 艣rodkj Po艂贸wki mo偶na 艂atwo odd: od siebie.

Lilia wodna: no偶em do karbowania wyci膮膰 8 pod艂u偶nych karb贸w.

Wachlarz: rzodkiewk臋 naci膮膰 pionowo 6 razy. W ka偶de naci臋cie w艂o偶y膰 plasterek rzodkiewki.

Wskaz贸wka: Naci臋te rzodkiewki mo偶na w艂o偶y膰 do zimnej wo dy - najlepiej z kostkami lodu. W贸wczas 鈥瀔wiatki" rozwin膮 si臋 prawid艂owo.

KWIAT Z RZODKIEWKI

Ma艂膮 rzodkiewk臋 pokroi膰 w plasterki i u艂o偶y膰 je w kszta艂cie ko艂a tak, aby powsta艂 kwiatek. W jego 艣rodku umie艣ci膰 plasterek marchwi.

艁odyg臋 i li艣cie kwiatu mo偶na wyci膮膰 ze sk贸rki og贸rka lub sparzonych li艣ci pora.

R贸偶a


P膮k kwiatowy


Korona kwiatowa


Kwiat


Margerytka


Lilia

wodna


Wachlarz


56


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (49) WARZYWA BULWIASTE I KORZENIOWE
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (51) Warzywa bulwiaste i korzeniowe
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (58) Warzywa bulwiaste i korzeniowe
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (56) Warzywa bulwiaste i korzeniowe
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (52) Warzywa bulwiaste i korzeniowe
15499 ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (68) Warzywa owocowe PRZYGOTO
16725 ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (74) Warzywa r贸偶ne OBIERANIE
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (66) Warzywa owocowe Plasterki pomi
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (70) Warzywa owocowe NADZIEWANY BAK

wi臋cej podobnych podstron