potrawy jednogarnkowe (11)

potrawy jednogarnkowe (11)



Kolorowa patelnia

I Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki i 60 dag ziemniaków umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Pomidory j 4 duże mięsiste pomidory ■bez skórki), cebule i małosolne ogórki po- 2 cebule troić na plasterki (ogórki - na ukośne). Ob- I    ^1 czerwoneJ

ranę ziemniaki umyć, osuszyć, zetrzeć na tar- 2 ogórki małosolne ce o dużych otworach, odsączyć z nadmiaru 20 dag startej mozzarelli soku na sicie, po czym przełożyć do miski, wy- 2 łyżki oleju [mieszać z solą, pieprzem, kminkiem i ubitym jQ    .

jajem. Na 4 niewielkich patelniach rozgrzać | t° ^eC7^ nasion mtn u olej. Na każdej rozsmarowac warstwę przy- ] gotowanych ziemniaków i smażyć je na dość [silnym ogniu, a gdy spód się zetnie, przewrotek: placki na drugą stronę. Na każdym placku Mbdać kolejno warstwami: cebulę, ogórek,i pomidor, potem placki oprószyć l solą, pieprzem 1 tymvarvk\e.'n\,

I zarellą, przykryć i zapiekać kilkanaście minut !

I na niewielkim ogniu.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
potrawy jednogarnkowe (03) Hfcrzywa umyć, z papryki usunąć gniazda pwenne, cebulę i czosnek obrać. B
IMGx94 -do jakiej wody wrzucamy produkty gotując potrawę jednogamkowa (chodzi o temp wody) -
kalendarz kolorowanka3 (11) Kolorowanki nawiązujące do baśni „O dwunastu miesiącach" . CZERWI
Zadanie 11. Zabieg antybekteryjno - oczyszczający stosuje stę do cery ą stopowej g atroficznę q
3 (118) Zadanie 11. Zabieg antybakteryjno - oczyszczający jest wskazany dla cery A.
72530 MAŁA DIANA 2 05 11 Kolorowy sweterek Rozmiary: 36/38 {40/42)44/^6^<; Materiał: 45 (50) 50
Flashcards -11 kolorów dwa rozmiary do pobrania blue pink yellow Ml red green orange
11 3 Kolorowanki nawiązujące do baśni „O dwunastu miesiącach" - CZERWIEC
potrawy jednogarnkowe 8 potrawy jednogarnkowekapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką 3 szklanki bul
potrawy jednogarnkowe (01) potrawy jednogarnkowe 21Zupa jarzynowa - minestroi ■Umyte cukinie pokroić
potrawy jednogarnkowe (02) 38 potrawy jednogarnkowe 35 dag pieczarek 5 szklanek bulionu warzywn
potrawy jednogarnkowe (04) 66 potrawy jednogarnkowe 1 kg jagnięcej łopatki bez kości BO dag fasolki
potrawy jednogarnkowe (05) 1 kg schabu 30 dag pieczarek 3 pory (tylko białe części) cebula
potrawy jednogarnkowe (06) 40 dag wieprzowiny 30 dag baraniny bez kości 30 dag cebuli 20 d
potrawy jednogarnkowe (07) i Fasolkę umyć, pokroić na kawałki, wrzu-
potrawy jednogarnkowe (08) 88 potrawy jednogarnkowe 4 udka kurczaka 75 dag dyni duża cebula&nbs

więcej podobnych podstron