Watróbka drobiowa

Watróbka drobiowa



Wątróbka drobiowa „RYNIO"

Wątróbkę drobiową w całości obsuszyć(mokra będzie tłuszcz pryskał)

Kłaść na gorący tłuszcz, obsmażyć lekko z obu stron( bez przypraw)

Obsmażoną wątróbkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym

Posypać solą i pieprzem majerankiem wg uznania

Cebulę pokrojoną w pól talarki, jabłko starte na grube wiórki

Obsmażyć na tłuszczu którym smażona była wątróbka

Rozłożyć na wątróbce, lekko posypać majerankiem, pieprzem ziołowym

Pieczarki pokrojone na połtalarki usmażyć na patelni, doprawić

Pieprzem i solą, rozłożyć warstwę na cebuli.

Wszystkie składniki polać gęstym sosem pomidorowym.

Naczynie przykryć wstawić do piekarnika piec około 40min SMACZNEGO życzy RYNIO


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
całości literackie) nie będziemy poszukiwali jednolitych dominant, lecz ich polaryzacji, rozszczepie
57116 IMG193 (2) IX. Bajka jako całość „Plerworośllna (Urpflanze) będzie najbardziej zdumiewającą Is
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (154) Przepisy KREM Z WĄTRÓBKI DROB
img7 Wątróbka drobiowa z imbirem 158 DANIA GŁÓWNE DRÓB 158 DANIA GŁÓWNE DRÓB Dla 4 osóbWątróbka dro
69690 img109 Wątróbka drobiowa po prowansalsku 164 DANIA GŁÓWNE DRÓB 164 DANIA GŁÓWNE DRÓB Dla 4 os
76739 Salatki z?lego swiata (95 stron)62 Sałata liść dębu z wątróbką drobiową Zawiera dużo białka i
Włoskie?nia z makaronu$ Makaron z boczkiem i wątróbką drobiową Wątróbka z kurczaka, boczek i odrobin
DSC06752 Drób □ Wykorzystanie mięsa: -tuszki drobiowe -podroby - serce, żołądki, wątroba, tłuszcz
Wątróbki drobiowe z brzoskwiniami Wątróbki drobiowe z brzoskwiniami Składniki: •    8
Pasztet w cieście - Pasztet w fieście Składniki ■ 2 kurze udka ■ 150 g wątróbek drobiowych ■

więcej podobnych podstron