10085 (2)

10085 (2)



ZAPIEKANKI SŁODKIE

kładnie wymieszać. Mieszaninę wlać do żaroodpornej formy wysmarowanej tłuszczem, napełniając ją do połowy wysokości. Wstawić natychmiast do bardzo gorącego piekarnika i zapiekać bez przykrycia około 30 minut.

Suflet z powidłami

2 łyżki powideł,

4    jaja,

12 dag cukru pudru,

kieliszek rumu,

5    dag posiekanych q orzechów włoskich,

■«— tłuszcz do formy, sól

Jaja rozbić. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubijać trzepaczką przez 15 minut z cukrem pudrem, powidłami i rumem. Białka ubić z odrobiną soli na bardzo sztywną pianę, dodać do żółtek, ostrożnie wymieszać.

Mieszaninę wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, napełniając ją do połowy wysokości. Posypać orzechami. Natychmiast wstawić do bardzo gorącego piekarnika i zapiekać bez przykrycia około 20 minut.



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
10044 (2) PIZZE, GRZANKI, ZAPIEKANKI PIZZE, GRZANKI, ZAPIEKANKI mieszając. Sos wymieszać z przygotow
CCF20070307006 W pierwszej próbie należy wlać do miski mieszarki 125 g wody, następnie wsypać 500 g
S Po dokładnym wymieszaniu mieszanin z probówki „E” pobrano 2ml mieszaniny i dodano do probówki wiró
S Po dokładnym wymieszaniu mieszanin z probówki „E” pobrano 2ml mieszaniny i dodano do probówki wiró
10083 (2) ZAPIEKANKI SŁODKIE dzonej masy waniliowej i dokładnie wymieszać. Białka ubić z odrobiną so
skanuj0048 (90) Morska zapiekanka ze spaghetti 250 g spahgetti wrzucić do 1 Va 1 otulonego wrzątku
PrepOrg II066 (2) 68 go. Po uruchomieniu mieszadła do mieszaniny ochłodzonej do temperatury 15° wpro
Sponsorzy4601 djvu 18 gdy się rozpuści dobrze na ogniu, dodaje się pszenney mąki kwaterkę i mięs
płazy I (7) Żaby właściwe W Polsce występują cztery gatunki i jeden mieszaniec należące do rodzaju ż
mieszanki podawanej do cylindrów, a tym samym i moc osiąganą w każdym cylindrze. W .celu upewnienia

więcej podobnych podstron