187099

187099



Produkty o dużej zawartości glutenu przeciwwskazane w chorobie trzewnej

■    mąka pszenna, mąka żytnia

■    makarony zwykłe

■    pieczywo zwykłe (chleb biały i razowy, bułki) i chrupkie

■    kasze: manna, jęczmienna (pęczak, perłowa)

■    otręby pszenne

■    ciasta, herbatniki (uwaga: nadziewana czekolada)

■    niektóre wędliny (np. kaszanka, pasztetowa, salceson -zawierają domieszkę glutenu)

■    kawa zbożowa

■    Wszystkie inne produkty zawierające dodatki pszenicy, żyta, jęczmienia - również w formie przetworzonej


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
GRUPA 4 1.    wymienić 3 produkty o dużej zawartości skrobi ziarna zbóż, bulwy
CCF20120521010 przechłodzenieSTAN SZKLISTY UBOCZNE PRODUKTY O DUŻEJ ZAWARTOŚCI FAZY SZKLISTEJ 
Grupy ryzyka choroby trzewnej ■    krewni I stopnia chorych na enteropatię glutenową
Choroba trzewna (celiakia) ■ Wzmożona odpowiedź immunologiczna na gluten u ■ osób predysponowanych
Produkty dozwolone w chorobie trzewnej ■    ryż, m^ka ryżowa, płatki i kaszki ryżowe,
CCF20130428029 •    Celiakia - glutenozależna choroba trzewna z zanikiem kosmków jel
1.    Wstęp Cykl produkcyjny jest to czas trwania procesu produkcyjnego wyrobu zawart
Image5591 *(*) = lr gdy wylosowany produkt seS jestwadliwy, 0, w przypadku przeciwnym.

więcej podobnych podstron