DSC04923 (2)

DSC04923 (2)



ZMIANY W ZIARNIE PODCZAS PRZECHOWYWANIA

Wzrost ilości wolnych kwasów tłuszczowych Oksydacja lipidów

Spadek rozpuszczalności białek (sieciowanie białek)

Spadek zdolności kiełkowania Ubytek suchej substancji Spadek aktywności enzymów

Sa mozagrzewanie


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
30 Alina Krystynomicz, Wojciech Czaja, Stanisław Bielecki się do wzrostu ilości wolnych komórek. W
Mleko i śmietana (23) Zmiany zachodzące podczas przechowywania W mleku sterylizowanym lub pasteryzow
IMGS74 Robwó/ /iiycmy ©ras wzrostem ilości substancji białkowych I tłuszczu. Liczba włókien mięśniow
wą oleju. Są to: usunięcie związków siarkowych, wolnych kwasów tłuszczowych    *
Obraz (4) 2 r r METABOLIZM ENERGETYCZNY SERCA o 60% energii dostarczają przemiany wolnych kwasów tłu
DSC01380 d) Hydrolizuje wiązanie estrowe przy C-l gliccrofosfolipidów r uwolnieniem wolnych kwasów t
DSC01386 2 d) Hydrolizujc wiązanie estrowe przy C-l ghccrofosfolipidów z uwolnieniem wołnycb kwasów
P1090020 Transport wolnych kwasów tłuszczowych z tkanki tłuszczowej do mitochondriów Wolne
25459 PICT5435 a)    neutralizacji wolnych kwasów tłuszczowych, b)    
micele Trendy?MAKIJAZUB88080 .Uwięzione zanieczyszczenia, nadmiar sebum. brud CZĄSTECZKA WOLNYCH KW
P1090036 (2) P-oksydacja zużywa acylo-SCoA, który powstaje z wolnych kwasów tłuszczowych w cyto
114 Genowefa Bonczar, Monika Wszołek tością wolnych kwasów tłuszczowych. Im mniej tłuszczu zawierał

więcej podobnych podstron