DSCN4006

DSCN4006



Utrwalanie żywności przez zakwaszan i e

o Kiszenie — utrwalanie kwasem mlekowym, który wytwarza się w wyniku fermentacji prowadzonej przez bakterie fermentacji mlekowej

o Wy tworzony w czasie fermentacji kwas

mlekowy w ilości 0.8-1.8%powoduje wzrost stężenia jonów wodorowych do pH 4-3,5


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
DSCN4007 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie □ Kiszenie: - Warzyw - kapusta, ogórki, buraki ć
DSCN4005 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie Konserwowanie metodą zakwaszania: □
DSCN4010 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie Utrwalanie kwasami nieorganicznymi: □   &nb
DSCN4001 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie □ Powstające w czasie dysocjacji kwasów jony wodorowe
DSCN4003 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie □ Zakwaszanie środowiska poza działaniem hamującym w
DSCN4008 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie □    Mi irynowanie - czynnik konserwuj
CCF20091002001 tif który urodził się w wyniku krzyżowania, ras, kierowanego przez hodowcę, jest czy
—Wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy przez ten sam organ — • substytut odwołania, który stosuje si
DSCN4004 I     irwjiliinic żywności przezzakwaszanie □ /x względów smakowych produkty

więcej podobnych podstron