IMG75 (2)

IMG75 (2)



konserwujących

□    Kwas siarkowy)I\ ) hamuje głównie rozwój bakterii, mniej pleśni, niektóre gatunki drożdży

□    Konserwujące działanie to rozrywanie wiązań dwusiarczkowych w białkach enzymów (oksydaza póli fenolowa i askorbinowa, peroksydaza, katalaza)

□    W organizmie wchłania się szybko, ulega utlenieniu i jest wydalany z moczem w postaci siarczanu) IV)

□    Dopuszczalne dzienne spożycie SO, (ADI) 0-0,7mg/kg masy ciała

o Stosowane dawki 0.03-0.1° o do pulp. przecierów owocowych i warzywnych - w tym stężeniu szkodliwy i te półprodukty poddaje się w dalszej produkcji desułfitacji


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
IMG76 (2) Thamkterystyka środków konserwujących Rwus siarkowy! IV) hamuje głównie rozwój bakterii.
IMG78 (2) Charakterystyka środków konserwujących □    Kwas benzoesowy (15200), sól s
IMG72 (2) konserwujących □ Podział: Gcrmicydy — substancje działające zabójczo na wszystkie
IMG#75 (4) ■    Degradacja ABA Kwas ABA ulega rozkładowi (utlenienie, cyklizacja) do
IMG80 (2) konserwujących Kwas sorbowy oraz jego sole: potasowa (E202). sodowa (H201). wapniowa (E20
IMG75 1200 1100- 1200 1000 O 900 800 700 600 500 0 o • 100% Re □ ■ 75% Re _i_i_i_i-1-1- 2000
IMG74 (2) Charakterystyka środków konserwujących □    Bezwodnik kwasu siarkawego i s
Skanuj8 Krew jako tkanka □    kwas foliowy e do produkcji kwasów nukleinowych □
IMG75 ŁUfcl* »*łi .. k _» !" . a* Łm*>0>v, p»»V>* Vj^
Img75 (3) cn >jtamenc -jpaiuf ita* ^(wgo i e s V i a ifejt; , GHRI ST VSA.    Hlj
IMG75 Dokumenty załączone do zawiadomienia o rozpoczęciu robót oświadczenie kierownika budowy (robó
IMG75 X. Napisz program realizujący: 1 .Wczytanie z klawiatury "w*kM liczb (typu Integer) jako

więcej podobnych podstron