Kuchnia Chiäska!

Kuchnia Chiäska!



Dodać bulion,


/ średni kawałek imbiru liib łyżka imbiru w proszku

2    mak cebulki

3    pflbki czosnku

1    papryka pielona, 1 papryka czerwona

2    marchewki

2 gałązki selera naciowego 100 g fasolki szparagowej HO g kalafiora

1    mała ostra, czerwona pap ty czka (piment)

2    łyżki bulionu z kury 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sherry

1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżeczka oleju sezamowego sól, olej do smażenia

warzywa chop-suey

PORCJA Dl.A 4 OSÓB PRZYGOTOWANIE 30 MIN GOTOWANIE 5 MIN 30 SEK.

1 Cebulki obrać,

umyć i pokroić w płatki. Imbir i czosnek obrać i drobno posiekać. Papryki umyć, wypestkować i pokroić w cienkie paski. Łodygę selera umyć i pokroić w kostkę. Fasolkę opłukać, pokroić w niewielkie kawałki. Marchewki obrać umyć i pokroić w cienkie plasterki. Umyty kalafior podzielić na małe bukieciki. Piment umyć, wypestkować i drobno posiekać.


4


sos sojowy i sherry. Smażyć, ciągle mieszając, kolejne 2 minuty.


U Skropić sokiem

z cytryny, olejem sezamowym, osolić i starannie Wymieszać. Podawać natychmiast, bardzo gorące.


2 Na dużej patelni,

na silnie rozgrzanym oleju przesmażyć, ciągle mieszając, przez ok. 30 sekund, imbir, czosnek i cebulki.

ó Dodać pozostałe

warzywa. Wymieszać starannie i smażyć na silnym ogniu, nie przestając mieszać, przez dalsze 3 minuty.

43


42


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kuchnia Chińska! Dodać bulion, / średni kawałek imbiru liib łyżka imbiru w proszku 2   &nb
Kuchnia Chińska! Dodać bulion, / średni kawałek imbiru liib łyżka imbiru w proszku 2   &nb
Kuchnia Chińska! (2) Dodać bulion, / średni kawałek imbiru liib łyżka imbiru w proszku 2   
Kuchnia Chińska! (3) Dodać bulion, / średni kawałek imbiru liib łyżka imbiru w proszku 2   
Kuchnia Chińska! (4) Dodać bulion, / średni kawałek imbiru liib łyżka imbiru w proszku 2   
Kuchnia Chińska! (5) Dodać bulion, / średni kawałek imbiru liib łyżka imbiru w proszku 2   
Kuchnia Chińska 800 g kapusty chińskiej lub białej 1 ostra czerwona papryka / średni kawałek imbiru
Kuchnia Chińska3 (2) 500 g schabu bez kości 1 średni kawałek imbiru lub 1 łyżka imbiru w proszku 1 c
Kuchnia Chińska9 1 kurczak wagi ok. 1 kg 1    średni kawałek imbiru lub 1 łyżka imbir

więcej podobnych podstron