IMG93

IMG93



Niekonwencjonalne i skojarzone metody utrwalania żywności

Mechaniczne metody utrwalaniu żywności:

Filtrowanie - wyjaławianie ośrodków ciekłych i względnie klarownych z zastosowaniem odpowiednich filtrów Klarowanie wina, moszczy

□    Stosowane prasy filtracyjne, filtry warstwowe, filtry komorowe z elementami filtrującymi w postaci ram. talerzy i świec zbudowanych z drobnej siatki metalowej, na której spoczywa warstwa filtracyjna, np. z ziemi okrzemkowej

□    Wyjaławianie cieczy przy użyciu filtrów wymaga aseptyczności pracy (wyjaławianie filtru za pomocą pary pod ciśnieniem, pełnej jałowości pojemników na filtrat, opakowań)


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
IMG92 Niekonwencjonalne i skojarzone metody utrwalania żywności □ Mechaniczne metody utrwalania żyw
IMG88 Niekonwencjonalne i skojarzone metody utrwalania żywności Radiacyjne utrwalanie wykorzystuje
IMG89 Niekonwencjonalne i skojarzone metody utrwalania żywności Radiacyjne utrwalanie □
IMG95 Niekonwencjonalne i skojarzone metody utrwalania żywności Metoda wysokich ciśnień - niszczące
IMG96 Niekonwencjonalne i skojarzone metody utrwalania żywności Melodii wysoklfh (IńiiIcm /(i mi di
IMG90 Niekonwencjonalne i skojarzone metody utrwalania żywności kadiac) jur utrwalani* Jim I Itrad/
IMG01 Skojarzone metody utrwalania żywności Wykorzystanie więcej m/ jednego czynnika konserwującego
IMG42 (10) Wady metody ATR * Stosunkowo mała adoićIł
FIZYCZNE METODY TEKSTUROWANIA ŻYWNOŚCI 9 Mechaniczna tenderyzacja. Jest znanym w przetwórstwie surow
IMG93 (16) Klipsownice Do mechanicznego wiązania lub klipsowania osłonek poliamidowych, kolage
IMG93 Trądzik różowaty E: nie do końca jasna, Demodex folliculorum H.pytori, Pityrosporum cwale,
IMG93 g-£ Pfd m o^aucpod iuokm 9n
IMG93 Zadanie 54.Zadanie 57. 1095
IMG93 AUN: pobudzanie układu sympatycznego (współczulnego) Pytania #    Odpowiedź D.

więcej podobnych podstron