ost w listopadzie6

ost w listopadzie6



Urozmaicanie potraw i posiłków oraz właściwy dobór produktów.

Dzienne ragę pokarmowe, zwane tez zalecanymi normami wyżywienia,, określają rodzaje i ilości produktów, jakie powinny być spożyte pizez jedną osobę w ciągu jednego dnia, aby zaspokoić jej potrzeby energetyczne i pokryć zapotrzebowanie na wszystkie niezbędne składnio pokarmowe

Racje pokarmowe zostały opracowane w Instytucie Żywności i Żywienia na podstawie uprzednio ustal norm żywieniowych. Obejmują produkty podzielor zb&2onej wartości odżywczej na 12 grup


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
ost w listopadzie5 Urozmaicanie potraw i posiłków oraz właściwy dobór produktów. >Ryby są zdrows
ost w listopadzie3 Obróbka termiczna Pieczenia - polega na ogrzewaniu produktu za pomocą gBjbago po
ost w listopadzie9 Regularne i odpowiednio częste Jedzenie. Wbrtoió kaloryczna racji pokarmowej ora
ost w listopadzie0 Regularne i odpowiednio częste jedzenie. Objętość i strawność poszczególnych pos
ost w listopadzie1 Procentowy podział zapotrzebowania Kalorycznego wciągu dnia SposHki 4 posiłki
ost w listopadzie2 Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą posiłków
ost w listopadzie8 Obróbka mechaniczna Rocdryipntanit c.d. Dodawanie do potrawy oliwy, oleju, śmiet
MG!65 Jakość i właściwy dobór kleju oraz staranne przygotowanie powierzchiy przed klejeniem mają ba
Slajd24 (26) SSI (Single System Image) w szczegółach (3/3) SSl dla użytkownika końcowego oraz właści

więcej podobnych podstron