Pulpety mięsne po meksykańsku

Pulpety mięsne po meksykańsku



Składniki

Przepis

70 dag mielonej wołowiny,

2 średnie cebule,

2 zielone papryki,

2 łyżki koncentratu pomidorowego, 200 ml rosołu (może być z kostki)

15 dag kukurydzy konserwowej,

2 łyżki mąki,

2 łyżki oleju słonecznikowego,

2 łyżeczki sproszkowanego chili,

1/2 łyżeczki sproszkowanego kminku, pieprz i sól do smaku

Mielone mięso doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Podzielić na 10 równych części, z każdej części uformować kulkę. Każą obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Wyjąć pulpety i przełożyć w cieple miejsce. Pozostały po smażeniu tłuszcz przełożyć do rondla. Usmażyć na nim pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę paprykę oraz obraną i drobno posiekaną cebulę. Dodać obsmażone pulpety, koncentrat pomidorowy, chili i kminek. Podlać rosoem. Dusić ok 20 min. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Wołowina po meksykańsku Składniki Przepis -f 80 dag wołowiny gulaszowej -f 3 średnie cedule -f
Cukinia po meksykańsku Składniki Przepis 50 dag młodej cukini, 1 czerwona papryka, 1   &n
Sznycel z indyka z orzeszkami po meksykańsku Składniki Przepis 60 dag filetu z indyka, 5 dag posiek
Gulasz meksykański Składniki Przepis 30 dag chudej wołowiny Umytą fasolę zalać wrzącą wodą i zostaw
Sos meksykański Składniki Przepis 10 dag ostrej czerwonej peperoni, 3 dojrzałe pomidory (lub 2 łyżk
Sałatka z kurczaka po meksykańsku Składniki Przepis 25 ciąg ugotowanego mięsa z kurczaka 2 strąki c

więcej podobnych podstron