SL274264

SL274264



Ocena jakości mięsa wołowego

Mała zawartość tłuszczu

Dobra soczystość i kruchość

Skład chemiczny - zawartość białka, tłuszczu.

wodv i cholesterolu oraz profil kwasów

tłuszczowych

Właściwości fizykochemiczne - barwa mięsa. pH, wyciek termiczny, przewodność elektryczna, wodochlonność

Cechv sensoryczne - natężenie i pożądalność . zapachu, kruchość, soczystość, natężenie i pożądalność smaku


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Nr 3 Ocena jakości soków pomarańczowych 251 Zawartość ekstraktu ogólnego w badanych sokach wynosiła
Marek E* Jurczak TOWAROZNAWSTWO PRODUKTÓW ZWIERZĘCYCH OCENA JAKOŚCI MIĘSA Wydawnictwo SGGW
cwiczenie0001 ANALIZA I OCENA JAKOŚCI ĆWICZENIE NRTemat: Oznaczanie zawartości soli A K A - j H V
IMGd52 FIZYCZNE WSKAŹNIKI JAKOŚCI WODY •- ze względu na małą zawartość dwutlenku węgla (C02) i tlenu
cwiczenieP001 ANALIZA I OCENA JAKOŚCI ŻYWNOŚCIĆwiczenie NR 5Teamt: Oznaczanie zawartości i jakości l
cwiczenieP002 ANALIZA I OCENA JAKOŚCI ŻYWNOŚCI odparuje i na dnie widoczny będzie tylko tłuszcz (cza
C1 (36) urncsiema jakości mięsa.Fizykochemiczna ocena wartości tuszy Ocena ta wykonywana jest na mię
2a (28) Przygotowanie: 25 min O Gotowanie: 10 min ©Kcal: 240 Zawartość tłuszczu: 11 9 CO 500 g
57917 Zdjęcie030 (7) Jakość Mięsa i Przetworów ■ Wartości odżywcze zawartość białka zawartość
cwiczenie0001 ANALIZA I OCENA JAKOŚCI ŻYWNOŚCIĆWICZENIE NR 3 Temat: Oznaczanie zawartości wody w art
65038 SL275458 Wpływ zawartości tłuszczu i stopnia rozdrobnienia na barwę mięsa mielonego Dużo
SL274730 Wędliny końskie Mięso końskie ze względu na swoje walory, szczególnie niską zawartość tłusz
img210 210 Wykaz oznaczeń Q(A, A) - ocena jakości algorytmu rozpoznającego A w zadaniu rozpoznawania

więcej podobnych podstron