P1080589 (2)

P1080589 (2)



Woda ciepła

Rys. 196. Schemat ciągłego wyrobu sera holenderskiego metodą NIZO (wg Ubbelsa i van der Lindego169)

I — tank do enzymatycznego dojrzewania mleka przy 2°C, 2 — pompa, S — płytowy podgrzewacz. 4 — koagulator, 5 — urządzenie do krajania skrzepu na ziarna, 6 — osuszacz ziarna (6a — ślimak, 6t> — pręty mieszające, 6c — natrysk ciepłej wody), 7 — urządzenie do formowania serów <7a — zasuwa boczna, 7bformy)

cieplnym płytowym skąd od dołu wchodzi do pionowego cylindrycznego koagulatora. W celu równomiernego wypełniania pierścieniowej przestrze-ni koagulatora. ogrzane mleko wprowadza sie przez waska przestrMAjaMB


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
30491 P1080515 Rys. 108. Schemat ciągłego wyrobu masła według metody Alfa-Laval (wg Stigena i współp
P1080587 (2) ponaa zuuu Rys. 194. Zewnętrzny wygląd urządzenia do ciągłego wyrobu sera sy _ jaiał -o
P1070244 Iljjj S Bi Im f<ftf ff X/1 Rys. 127. Schemat ciągłej produkcji drożdży piekarskich metod
54424 P1080517 Rys. 110. Schemat ciągłej produkcji masła metodą radziecką Mieleszyna0   &n
P1080590 Rys. 197. Schemat ciągłej produkcji skrzepu i masy serowej metodą Waldnera (patent NRF zgło
P1080592 Rys. 199. Schemat ciągłej produkcji masy serowej w metodzie Paracurd Stenne’a i Hutina (wg
P1080597 Rys. 203. Schemat ciągłego urządzenia Kontinuierlicher Ahlborn Kasebereiter511 do produkcji

więcej podobnych podstron