P kulinarne2 073

P kulinarne2 073



DESERY

\

Wariacja owocowo-jogurtowa

f@| 4 porcje (0) 15 min    283 kcal / porcja


Składniki:

•    100 g chudego twarogu

•    4 łyżki oleju lnianego budwigowego

•    120 g jogurtu naturalnego

•    300 g dżemu wiśniowego niskosłodzonego

•    1 łyżeczka ksylitolu (cukier brzozowy) lub miodu spadziowego

•    20 g płatków owsianych górskich - 4 łyżki

•    10 g płatków sojowych - 2 łyżki

•    15 g płatków migdałowych - 2 łyżki

•    10 g wiórków kokosowych - 2 łyżki

•    liść mięty

Wykonanie:

•    zmiksować twaróg z olejem, dodając jogurt wcześniej schłodzony w lodówce oraz dżem

•    pod koniec miksowania dodać ksylitol lub miód, następnie płatki owsiane i sojowe

•    mieszaninę przelać do miseczki i posypać płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi, dodać miętę

DESERY

73


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
P kulinarne2 083 DESERY( ^Koktajl żurawinowy z owocami f@
10343 P kulinarne4 085 DESERY Koktajl malinowo-brzoskwiniowy f@
58168 P kulinarne0 071 DESERY/ Orzeźwiająca owocowa galaretka 4 porcje 0) 1 godz. (Q) 224 kcal / p
P kulinarne0 021 PRZYSTAWKI Pomidory z orzechami i marchwią f@) 4 porcje (3 50 min <Q) 241 kcal
P kulinarne8 009 PRZYSTAWKI(-Groszek zielony z migdałami @
P kulinarne0 021 PRZYSTAWKI Pomidory z orzechami i marchwią f@) 4 porcje (3 50 min <Q) 241 kcal
43590 P kulinarne8 009 PRZYSTAWKI(-Groszek zielony z migdałami @
78889 P kulinarne6 057 0DANIA GŁÓWNEIndyk w duszonych warzywach ®
P kulinarne0 021 PRZYSTAWKI Pomidory z orzechami i marchwią f@) 4 porcje (3 50 min <Q) 241 kcal
P kulinarne6 047 ZUPY upa - krem z selera f@
P kulinarne2 063 DANIA GŁÓWNEf    ^Warzywa duszone z ryżem 4 porcje 0) 1 godz. 15 mi

więcej podobnych podstron