SL275429

SL275429



iirtość barwników hcmowych w mięsie (mg/g)

1 Wołowina Strusie Baranina Kaczki Indyki Kurczęta Wieprzowina -cielęcina Ryba

4,2 - 7,0

5.5    i 9,1

1.6    -6,8

3,6 (udo) - 4,5 (pierś)

0,6 (pierś) - 2,7 (udo)

0,5 (pierś) - 13 (udo)

1,0-1,1 1,4-4,8

0,1 - 9,8 (makrela ciemne)


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
SL275495 Skład włókien mięśniowych (%) mięsień gatunek czerwone pośrednie białe ni.
DSCN4130 PEKLOWANIE Powstawaniu niepożądanych, utlenionych barwników w gotowanym mięsie zapobiega si
73183 SL275430 Hemoglobina w mięsie 20 - 30% ogólnej ilości barwników Poziom zależ) od praw idłowoś
SL275434 Białka sarkoplazmatyczne Enzymy glikolityczne w mięsie -hydrolazy. oksydoreduktazy. transfe
SL275451 Chromoproteiny•Białka będące barwnikami -    Mioglobina - barwnik mięsa -
SL275457 Barwniki odpowiedzialne za barwę mięsa świeżego Mioglobina - purpurowo czerwona Oksymioglob
agaroza, bromek etydyny (10 mg/ ml), bufor TBE (45 mM Tris-boran, 1 mM EDTA), barwnik do
P1060908 JAGNIĘCINA JEST CENNYM ŹRÓDŁEM SKL Zawartość SKL w mięsie różnych gatunków zwierząt SKL(mg/
16888 SL275435 Związki azotowe niebiałkowe 15% ogólnej ilości azotu w mięsie rozpuszczalne w wo

więcej podobnych podstron