SL275444

SL275444



Zakres temperatur denaturacji termicznej białek mięśni:

•    35° C - rozpoczyna się denaturacja białek frakcji

miozynowej

•    48 - 50 C - koniec denaturacji białek trakcji miozynowej

•    48 50 C - rozpoczyna się denaturacja białek

sarkoplazmatycznych

•    56 — 58 C - denaturuje miogen

•    63-67 C - denaturuje mioglobina

•    100 C - denaturuje albumina

•    60 - 70 C - rozpoczyna się pęcznienie kolagenu i jego

hydroliza do glutvnv

• 130°C


- hydrolizuje elastvna


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
audyt10 Początkowo rozkład temperatury jest jednakowy (kolor niebieski). Kiedy rozpoczyna się i trwa
SL275442 Zmiany kruchości Denaturacja białek kurczliwych (1 etap twardnienia) - 40-50°C Kurczen
40286 SL275442 Zmiany kruchości Denaturacja białek kurczliwych (1 etap twardnienia) - 40-50°C K
Poli(35% - difenylo- 65% dimetylosiloksan) 65% Pośrednia polamość fazy związanej. Zakres temperatury
2 (3079) => 600 + 700°C - początek termicznego rozkładu CaC03, który jest możliwy w tym zakresie
016 (31) 600 + 7 X)°C - początek termicznego rozkładu Cao,03, którv jest możliwy w tym zakresie temp
2009 01 07;24;17 => 600 + 700°C - początek termicznego rozkładu Cac03, który jest możliwy w tym
Przystosowanie do niskich temperatur otoczenia Strefa termicznej neutralności- zakres temperatury ot
DSC08299 (2) PIKNOMETR KALIBROWANY Z TERMOMETREM 0.001 cm3. Zakres temperatur termometru 10-35° C. p
40286 SL275442 Zmiany kruchości Denaturacja białek kurczliwych (1 etap twardnienia) - 40-50°C K
Image086 —    praca w szerokim zakresie temperatur, —    duża pewność

więcej podobnych podstron