SL275484

SL275484



WODOCHŁONNOSC

Dodatek NaCl i wielofosforanów -zwiększa zdolność wiązania wody Największa zdolność wiązania wodv przv dodatku 5-8% NaCl Niedostateczne wychłodzenie -gromadzenie się kwasu mlekowego-częściowa denaturacja białek sarkoplazmy zmniejsza wodochlonne właściwości -wyciek soków mięsnych


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
SL275480 Wodochłonność •    Ilość pochłoniętej dodanej uprzednio do mięsa wody p
11045 SL275481 WODOCHLONNOSC •    Zdolność hydrofilnych koloidów białkowych tkan
skanuj0011 (269) staniu ich znaczeniowej wielofunkcyjnośaH tj. zdolności uczestnictwa w układach jęz
skanuj0011 (269) staniu ich znaczeniowej wielofunkcyjnośaH tj. zdolności uczestnictwa w układach jęz
Farmakologia wykład019 Na wiązanie z białkami istotny wpływ ma pH środowiska. Zakwaszenie krwi zwię
21173 SA400080 (2) -    wysoka zdolność wiązania wody (min. pH +J5 — 5.5) -  &nb
metanu zwiększa zdolność wybuchową pyłu węglowego. Na przykład przy stężeniu metanu 2% wybuch pyłu
Modele wzrostu Wzrost gospodarczy jest to stałe zwiększanie zdolności danego kraju do produkcji towa
9 25.    Który zabieg zwiększa zdolności sorpcyjnej utworów? 26.    Od

więcej podobnych podstron