Zdjęcie0114 (11)

Zdjęcie0114 (11)



Główne bakteryjne czynniki etiologiczne zakażeń| układu pokarmowego

Escherichia coli ( EPKC, KI ICC', EHEC, ET ICC-, EAggEC)

S. dysenteriae, S. boy di, S. Jlacneri, S. sonnei (czerwonka bakteryjna ) S. Ty phi ( dur brzuszny )

S. Paratyphi A, B, G ( dur rzekomy A, B, C ) inne serowary Salmonella ( solni onelozy )


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Zdjęcie0117 (9) Główne bakteryjne czynniki etiologiczne zakażeń układu pokarmowego hscherichia coli
higiena (4) PODZIAŁ ZAKAŻEŃ SZPITALNYCH W ZALEŻNOŚCI OD CZYNNIKA ETIOLOGICZNEGO 1. ZAKAŻENIA BAKTERY
10045 9. Jaka bakteria jest czynnikiem etiologicznym zakażeń skóry objawiająchun. iatsię intensywny
Czynniki etiologiczne zakażeń szpitalnych. Bakterie, wirusy, grzyby •
IMG 13 Czynniki etiologiczne w zakażeniach krwi Staphylococcus aureus Klebsiejja spp Escherichia
IMGB18 Grzyby Czynnikami etiologicznymi w zakażeniach grzybiczych są najczęściej: grzyby z rodz
11 (78) Najczęstszym czynnikiem etiologicznym połogowego zapalenie autka jeal: A Streptococcus agala
WP 1306149 69. Najczęstsze czynniki etiologiczne zakażeń grzybiczych u pacjentów urro>, . chirur
65701 Zdjęcie0105 (12) Pneumocystis jirovecii Czynnik etiologiczny pneumocystozoweuo zapalenia
skanowanie0004 IV. Wydanie wyniku badania mikrobiologicznego - określającego czynnik etiologiczny za

więcej podobnych podstron