Zdjęcie4677

Zdjęcie4677



Przedłużanie trwałości żywności

potega na ograntczeniu lub zahamowaniu niekorzystnych zmian powodowanych przez:

' drobnoustroje,

-    reakcje enzymatyczne i nieenzymatyczne.

-    utlenianie składników żywności.

W tym mieści się również zapewnienie bezpieczeństwa poprzez zahamowanie rozwoju niektórych drobnoustrojów chorobotwórczych,


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Prowadzona jakakolwiek działalność nie może wpływać negatywnie na środowisko lub powodować w nim zmi
69537 Zdjęcie1276 (4) i«y1orl* Inyro. klasowym; narodowym. koScitln/M *u,ł celowym; 1) jako inajduMc
Zdjęcie0030 (4) Zmysł wzrokui jego udział w ocenie jakości żywności Pobudzenie na odległość promieni
Zdjęcie0046 (3) I I mMetody ilościowe Metody rozcicńczeniowe na podłożu stałym lub P^jUUT111 określa
Zdjęcie1276 (4) i«y1orl* Inyro. klasowym; narodowym. koScitln/M *u,ł celowym; 1) jako inajduMco ■!*
ZWIERZĘTA z NASZYCH LASÓW 01 1)    Aby uzyskać większą trwałość i stabilnośćfigurek,
23751 Zdjęcie 0080 (2) rdwóch oddzielnych łożyskach podpierających, łożyska na wale lub obudowie mus
Zdjęcie1863 pacjent wyraził sprzeeiw na rozszerzenie lub zmianę zakresu zabiegu przed jc-gn wyimnama
Zdjęcie0555 , Metoda bilansu żywności służąca do oceny wyżywienia w skali kraju. Polega ona na . ram
Zdjęcie0670 Badania serca ELEKTROKAROI podstawowe badanie serca Potęga na rejestracji czynność 
70684 SZOPKA 3 /. Jeśli chcesz zwiększyć trwałość kompozycji, przyklej stajenkę na brystol lub karto

więcej podobnych podstron