P kulinarne4 025

P kulinarne4 025



PRZYSTAWKI

r-\

Sałatka ziemniaczana

|®| 3 porcje © 45 min <Q) 253 kcal / porcja


Składniki:

•    120 g ziemniaków

•    50 g cebuli

•    4 łyżki wody z kiszonych ogórków

•    3 łyżeczki posiekanego kopru

•    40 g wyłuskanych orzechów włoskich - 1/2 szklanki

•    1 łyżeczka miodu

•    4 łyżki oleju lnianego budwigowego

•    sok z 1 cytryny

Wykonanie:

•    ziemniaki obrać i ugotować, po ostudzeniu drobno pokroić

•    cebulę pokroić w kostkę, połączyć z ziemniakami

•    dodać 4 łyżki wody z kiszonych ogórków, 2 łyżeczki posiekanego kopru, zmielone orzechy, 1 łyżeczkę miodu (opcjonalnie), olej lniany i sok z cytryny

•    wymieszać, udekorować pozostałą ilością koperku

PRZYSTAWKI


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
P kulinarne4 025 PRZYSTAWKIr-Sałatka ziemniaczana
79008 P kulinarne4 025 PRZYSTAWKIr-Sałatka ziemniaczana
P kulinarne0 011 PRZYSTAWKIPasta z marchwi i pietruszki @
P kulinarne0 011 PRZYSTAWKIPasta z marchwi i pietruszki @
P kulinarne4 055 DANIA GŁÓWNE r ALeczo f@
P kulinarne0 081 DESERYKoktajl jagodowo-bananowy "@
P kulinarne8 079 DESERYr-Cytrusowy deser "@
P kulinarne4 075 DESERY /- NCzekoladowy koktajl Y@
P kulinarne0 021 PRZYSTAWKI Pomidory z orzechami i marchwią f@) 4 porcje (3 50 min <Q) 241 kcal
P kulinarne2 023 PRZYSTAWKISurówka z fasolą f@

więcej podobnych podstron