Scanned image 1 1

Scanned image 1 1





Składniki:

•    600 g mięsa wieprzowego

•    2 jajka

•    60 g cebuli

•    1 mała bulka

•    sól, pieprz.

•    przyprawa kuchni włoskiej

•    ser topiony w plastrach


Wykonanie:

•    cebulę rozdrobnić - czas 4 5, obr. poz, 6, można podsmażyć na patelni

•    mięso zemleć u; dwóch porcjach po 300 g - czas 15 s, obr. poz. 1

•    połączyć mięso z cebulą, jajkiem, przyprawami

•    formować w kształt prostokąta, nałożyć topiony serek pokrojony w paseczki i zwinąć jak krokieta, ułożyć na Varomie

•    gotować na parze - czas 30 min, temp. Varoma, obr. poz. 2


Składniki:

•    300 g sera białego

•    60 g masła

•    1 łyżeczka przecieru pomidorowego

•    1 łyżeczka papryki słodkiej

•    1 łyżeczka papryki ostrej

•    1/2 łyżeczki curry

•    1/2 łyżeczki pieprzu

Wykonanie:

•    wszystkie składniki umieścić w naczyniu i rozdrobnić - czas 10 s, obr. poz. 4-5

•    założyć motylek i utrzeć -czas 20 s, obr. poz. 3

•    aby dip był rzadszy można dodać trochę śmietanki


‘Uroczy [xmifdziałel<



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Scanned image 6 Składniki: •    400 g mięsa wołowego •    110 g selera
Scanned image 1 7 Składniki: •    600 g warzyw (np. ziemniaki, kapusta biał
Scanned image 1 4 Składniki: •    250 g sera białego •    300 g moreli
Scanned image 9 Składniki: •    250 g kiełbasy •    2 kostki rosołowe
Scanned image 1 2 Składniki: •    1 jabłko •    1 banan •   
Scanned image 1 3 Składniki: •    250 g ziemniaków •    70 g marchwi •
Scanned image 8 Składniki: •    1 czenuony grejpfrut •    1 jabłko •

więcej podobnych podstron