Sponsorzy4401 djvu

Sponsorzy4401 djvu



1 26

Mostki cielęce , gdy będę ugotowane w białym bulonie, podobnymże sosem rakowym, przy wydaniu zalewają się.

2 5. Kurczęta z Biszamelem.

Gdy kurczęta będą skruszałe i oczyszczone , krają się na pół, a wybrawszy z nich kosteczki , marynują się na godzin parę. Po umarynowanLu wyciska się z nicli wilgoć i układają 6ię na Llachę masłem świeżem wysmarowaną. Okrywszy każdą połówkę bisza-nielem , stawi się blacha do gorącego pieca -gdy biszamcl weźmie kolor złotawy , wyy-niują się kurczęta, układają na półmisek i dają się do stołu.    , r

24. Frykas z kurcząt.

Biorą się kurczęta, skoro się oparzą wrzącą wodą i oczyszczą , układają się do rondel-ka, (gdy będą małe , kładną się całe , jeśli zaś większe, rozrzynają się na pół). Nalawszy je białym buloncm , gotują się na miękko ; skoro będąvgotowe, wybierają się i u-kładają na półmisek ; zalawszy sosem , wy-dać do stołu. Sos do tego robi się następny. Bierze się masła świeżego pół funta , mąki lyiek stołowych dwie ; rozbiwszy ją dobrze, rozprowadza się bulonem , w którym się kurczęta gotowały, i stawi Się na mocnym ognia,

i

/


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Sponsorzy4701 djvu 1 a9ag. Mostki cielęce z szpinakiem. Gdy mostki podanym sposobem będą od-smaż
Sponsorzy4701 djvu przez gęste -sito; rozprowadzić to huloneni białym , wygotowanym z miąs cielę
Sponsorzy4801 djvu będzie naleśników 7. dziesięć. Gdy się lak przygotuje wyciska się foremką nie
Sponsorzy4201 djvu do gorącego pieca. Gdy się upiecze; układa się na blat , polewa się mocnym bu
Sponsorzy4001 djvu fi/. Zając z grzankami. Gdy się upiecze zając naszpikowany, ną toinie , polew
Sponsorzy4501 djvu 77 łopatkę cielęcią, mozgi od cielęcia , nieco włoszczyzny i korzeni. Nalaws
Sponsorzy4501 djvu 26.    Sztuka mięsa z części
Sponsorzy6601 djvu — 26 — zdanie, znalazł coś takiego, co mogło obrazić duchowieństwo ewangelick
Sponsorzy4601 djvu ko to rozmięszawszy, gdy się nieco podsmaży, należy rozrobić pół garncem słod
Sponsorzy4901 djvu 1 i5i nieco zasoloney, przecedziwszy go , odgoto-wywają się podobnym sposobem
WA30850 II109 NARZEDZIA ROLNICZE029 I djvu 26 J. FALKOWSKI [138] reprodukowane przez Schumach
Sponsorzy4201 djvu winien bydź wygotowany z miąs, cielęce-go i kurzego ; leje się jego tyle tylk
Sponsorzy4601 djvu 18 gdy się rozpuści dobrze na ogniu, dodaje się pszenney mąki kwaterkę i mięs
Sponsorzy4201 djvu 34 trzy funty słodkich migdałów, ćwierć funta gorzkich , gdy się oparzą gorąc
Sponsorzy4101 djvu 45 L U5. Paszteciki Francuzkie. Wyborne są paszteciki Francuzkie , gdy Są prz
Sponsorzy4 401 djvu powinna bydź uprzednio ugotowana), wło^ żyć funt oliwek, tyleż rodzenek dużyc
Sponsorzy4901 djvu Ilia. Kapłony, Pulardy , lub Kury z grzankami z serdelojvym sosem. Gdy bęJą t
Sponsorzy4401 djvu 116 r 10, File szpikowane z młodych kur. Gdy będą nakruszałe i oczyszczone mł
Sponsorzy4401 djvu 68. Indyczęta młode zamiast zwierzyny z pomidorami. Indyczęta gdy będą oczy

więcej podobnych podstron