Sponsorzy4201 djvu

Sponsorzy4201 djvu



17«

wadza się słodką śmietanką, stawi się na ogień i njięszając zagotowywa się; poźniey się dodaje kilka syrowycli żółtków; rozmię-szawszy je dobrze nie zagotowywając , polewa się pieczeń.

6. Kapłony drylowane na ruszcie.

Upiekłszy Kapłóny , lub Pulardy na rożnie , rozbierają się na części , które'umacza-wszy w rozpuszczone masło , osypują się tartym clilebem , kładną się na ruszt, któren. przed wydaniem, stawi się na węgle; skoro się przyrumienią, na obie strony , wydają się do stołu.

7. Kurczęta z rożna.

#■*»


Obrawszy Kurczęta, faszerują się farszem z pietruszki zieloney i kopru drobno usieka-nego , z dodaniem muszkatowey gałki, pszen-ney tartey bułki; nieco płókanego masła jajecznicy upicczoney przetartey przez gęste sito. Tak ufaszerowane, kładną się na szpilkę , którą przywiązawszy do rożna, upieka-ją się na mocnym ogniu , polewając jak nay-częściey masłem. Gdy się upieką , wydają się do stołu. Piekąc kurczęta zamiast polewania masłem , mogą się polewać kwaśną świeżą śmietaną.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Sponsorzy4601 djvu 18 gdy się rozpuści dobrze na ogniu, dodaje się pszenney mąki kwaterkę i mięs
Sponsorzy4001 djvu 23 zy się , dopóki mąka niezaruraieni. Późnicy »ię rozprowadza, trzema kwarta
Sponsorzy4101 djvu 73 Ją się , posypując nieco pieprzeni i zalewają się oliwą z cytrynowym sokie
Sponsorzy4001 djvu w 182 wbija się dziesięć jay ciągle mięszając; dodać półkwarty pszenney bułki
Magazyn9 2301 djvu 17 Krzyżowanie się włókien prawej i lewej strony może, jak wiadomo, występować
Magazyn9 2301 djvu 17 Krzyżowanie się włókien prawej i lewej strony może, jak wiadomo, występować
Sponsorzy4501 djvu 77 □a , stawi się rondelek na małym ogniu, zakrywa się pokrywą i tak niech si
Sponsorzy4601 djvu ko to rozmięszawszy, gdy się nieco podsmaży, należy rozrobić pół garncem słod
Sponsorzy13 901 djvu o zboże. Handlem zbożowem trudniła się wyłącznie szlachta, bo tylko ona jedn
Sponsorzy13 001 djvu 30 krajowy, dysydent i żyd płacił 12 % I. tu działy się podobne nadużycia z
Sponsorzy13 701 djvu 37 37 mieszczanie bze handlu, handel którzyby jij nauczyć mogli, jak się pro
Sponsorzy4101 djvu do wydania. Pamiętać należy aby tey zupy niezagotować bo żółtka się zwarzą.a.
Sponsorzy4201 djvu winien bydź wygotowany z miąs, cielęce-go i kurzego ; leje się jego tyle tylk
Sponsorzy4501 djvu i to dopóty powtarzać, póki się zupełnie wszystko nie przetrze; skoro się to
Sponsorzy4701 djvu burakowym nayświeźszym i naylepszym, rlo czego się dodaje nieco włoszczyzny i
Sponsorzy4201 djvu dransa gotowało , a to się robi dla tego , że białka zrobią bulon klarowny. R
Sponsorzy4101 djvu 55 fiowaney włoszczyzny (odgolowaney uprzednio na miękko), nalewają się klaro
Sponsorzy4201 djvu 34 trzy funty słodkich migdałów, ćwierć funta gorzkich , gdy się oparzą gorąc
Sponsorzy4501 djvu 47 się ryżu półk warty, wypłókawszy go w cie-płey wodzie , należy wsypać do r

więcej podobnych podstron