img235

img235



10 2 3. Sprzęt do karmienia.............................................................. 85

10 2 4 Sprzęt do pojenia.................................................................. 86

10.2.5. Sprzęt do zbioru jaj.................................................................... 87

10.3    Inne czynniki kształtujące mikroklimat.............................................. 88

10.4. Pytania i zadania............................................ ................................. 89

11. Zasady żywienia drobiu........................................................................ 89

11.1. Uwagi ogólne........................................................................................ 89

11.2.    Zapotrzebowan e składników pokarmowych .............. 91

11.3.    Przemysłowe mieszanki paszowe ....................................... 92

11 4. Zasady układania dawek .,............... ..... 93

11.5    Technika żywienia drobiu..................................................................... 94

11.5.1. Kurczęta hodowlane.. ............... ... 94

115 2 Kury nioski................... ....    95

115 3 Kurczęta brojlery........................... 96

11    6 Pytania i zadania ............................................................................... 97

12    Organizacja hodowli drobiu i cele pracy hodowlanej............................... 97

12.1.    Uwagi ogólne............................................................... 97

12.2    Fermy zarodowe kur .......... ................................... 98

12    2 1 Praca hodowlana w fermach zarodowych kur ........................ 99

12    3 Fermy reprodukcyjne I stopnia .............................................. 101

12.4    Fermy reprodukcyjne II stopnia............................................................101

12    5 Fermy towarowe kur ........................................................... 103

12.6    Pytania i zadania ...    .....    103

Literatura....................................... .103

ROZDZIAŁ IV r CHÓW KONI    104

13    Ocena pokroju koma. Identyfikacja kom na podstawie umaszczenia i wieku 104

13    1 Pokrój     104

13    1 1 Głowa     104

13 12 Szyja ................... 105

13.1.3 Tułów........................................... 105

13    1.4 Kończyny.............................................................................. 107

13.2    Okrywa ciała................................... 109

13 3 Umaszczenie ..................................................................109

13    4 Oznaczanie wieku koma ..........................................................111

13.5    Pytama i zadania.................................. 112

14    Użytkowanie koni................................. 112

14.1.    Uwagi ogólne......................................................................................112

14    2 Użytkowanie zaprzęgowe........................................................... 112

14.2 1. Cechy robocze istotne w pracy konia pociągowego............. 112

14    2 2. Rodzaje uprzęży     114

14 2 3. Wymagania stawiane uprzęży .......... 116

14 2 4 Pojazdy konne    116

14 2 5 Zasady użytkowania koni w zaprzęgu    .................116

14.3.    Użytkowanie wierzchowe    117

14 3 1 Budowa rzędu jeździeckiego i zasady siodłania koni.......... 117

14 3 2 Rodzaje użytkowania wierzchowego    ... ..    118

14 4 Pytania i zadania    .    119

15    Pielęgnacja i żywienie kom....................... .    119

15.1 Uwagi ogólne    119

15 2 Pielęgnacja kom    .......................... 120

16 2 1 Pielęgnacja bezpośrednia koni...........................................120

15 2 3 Pielęgnowanie kończyn ........................................................... 121

15 2 3 Pielęgnacja, rozczyszczanie i kucie koni..................... 121

15    3 Pomieszczenia dla koni..............................................124

15 3 1 Rodzaje stajni    124

16    4 Żywienie koni............................................................................... 125

15    4 1. Pasze treściwe......................................................................125

16    4 2 Pasze pochodzenia przemysłowego................................. 126

16 4 3 Pasze suszone mechanicznie ....................................126

15    4 4 Pasze objętościowe soczyste........................................... 126

16    4 5. Pasze objętościowe suche.................. 127

15 4 6 Pasze okopowe........................................ 127

15 4 7. Pa9ze uzupełniające....................................................... 127

15    5 Pojenie koni...........................................................................................127

16    6 Normowanie pasz .................................................................................128

Pytania i zadania................................................................................. 130

htatMturn ......... 130

131

.131

131

133 .133 .133

134 .134 .134 .134 .135 .135 .135 .135 ..135 .136 ..137 ..137 .137 ..137 ..137 ..138 ..138 ..138

138

..139

..139

..139

.139

..140


MO/D/IAt V CHÓW OWIEC.........................................

I<- 1 yny u/.ytkowe. rasy i odmiany owiec hodowane w Polsce

10 1 Uwagi ogólne.............................................................

10 2 ! ypy użytkowe owiec...............................................

16.2    1 Typ wełnisty...................................................

16.2    2 Typ wełmsto-mięsny ....................

16 2 3 Typ mięsno-wełmsty...................................

10 2 4 Typ mleczno-wełnisty................................

10 2.5 Typ wełmsto-mleczny................................

16.26 Typ kożuchowy...........................................

16 2 7 Typ smuszkowy ............................................

16 2 8 Typ wielostronny...........................................

10 3 Rasy owiec hodowanych w Polsce...........................

16 3 1 Merynosy polskie..........................................

16 3.2 Owce nizinne...............................................

16 3 3 Owce długowełniste................................

16.3    4 Polska owca górska ....................................

16 3 5 Wrzosówka .................................. ............

10 4 Ważniejsze zagraniczne rasy owiec................

16 4 1 Ile de France ................................................

16 4 2 Southdown...................................................

16 4 3 Suffolki ..............................................

18.4    4 Lincoln    ..........................

16 4 5 Kent

to 6 Syntetyczne linie owiec w Polsce .........................

100 Kr/yzówki towarowe................................................

10 7 Pylenia i zadania......................................................

17 Użytkowanie wełniste.......................... ...........

17 1 Uwagi ogólne . ...................................

17 2 (ludowa i funkcje skóry ..........................


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
1 1 SolldWOfkG 2003 Podręcznik Szkoleniowy Lekcja 10 Modelowanie Złożenia Od Modelu Do Złożenia 85
74875 img235 (2) 10. Sygnały losowe 3.doc, 7/29ZARYS TEORII SYGNAŁÓW STOCHASTYCZNYCH funkcja Sx(co)
img235 (10) 23^ Eo kona nie kilku odczytów gołym okiem io miejsc określonych na gwoździe ct: sprawia
5 (134) Jak się tytułujemy i zwracamy do drugich 85 Dodatki uzupełniające zwrot podstawowy układają
Mezosfera - warstwa atmosfery ziemskiej znajdująca się na wysokości od 45-50 km do 80-85 km. w które
środ gorące Zaliicrniki do PN-85/N-OKOII _ ZAŁĄCZNIK ATABLICA WARTOŚCI ODNIESIENIA WSKAŹNIKA OBCIĄŻE
zasady żywienia 3 ~_.Przeciwwskazania do karmienia piersią: ■ Ze strony matki: ♦Bezwzględne: czynny
PRENACAPSWitaminy od planowania ciąży do karmienia piersią SPRAWDŹ SvpU«i«at diffyBEZ SZTUCZNYCH
fty0«193«Kojoo w chlewni wgłębiono^ dla loch z zamykanym stanowiskiem do karmienia. Rzut 1 prze

więcej podobnych podstron