31011 P kulinarne4 065

31011 P kulinarne4 065



DANIA GŁÓWNE

/ \ Cielęcina duszona z warzywami

f@| 3 porcje 0) 1 godz. 30 min (||) 493 kcal / porcja


Składniki:

•    300 g cielęciny

•    3 łyżki oleju z pestek winogron

•    250 g fasolki szparagowej

•    400 g pomidorów

•    2 łyżki oliwy z oliwek

•    150 g ziaren świeżego groszku - 3/4 szklanki

•    2 ząbki czosnku, sól, pieprz

•    4 łyżki oleju lnianego budwigowego

Wykonanie:

•    mięso opłukać, oczyścić z żyłek, pokroić w kawałki, podsmażyć na wodzie z dodatkiem oleju z pestek winogron, przełożyć

do rondla i dusić podlewając wodą

•    fasolkę umyć, usunąć włókna, pokroić na kawałki

•    pomidory umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na wodzie z dodatkiem oliwy

•    groszek umyć i osączyć

•    do mięsa dodawać kolejno: fasolkę, groszek, pomidory, doprawić obranym i roztartym z solą czosnkiem, pieprzem i ewentualnie jeszcze posolić, zagotować

•    na koniec, przed podaniem dodać olej lniany i wymieszać

DANIA GŁÓWNE

65


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
P kulinarne0 041 ZUPYr    upa pomidorowa z brązowym ryżem f(§)
P kulinarne2 063 DANIA GŁÓWNEf    ^Warzywa duszone z ryżem 4 porcje 0) 1 godz. 15 mi
P kulinarne6 037 ZUPY/ Zupa - krem z warzyw z nasionami słonecznika f®
20019 P kulinarne8 049 ZUPYZupa pieczarkowa Tt .................................. ..^ f@
P kulinarne0 061 DANIA GŁÓWNEKasza jaglana gotowana z warzywami i prażonymi orzechami f@
P kulinarne6 067 DANIA GŁÓWNE( Warzywne risotto “(§)} 3 porcje (3 1 godz. 15 min (Q) 506 kcal / por
P kulinarne8 059 DANIA GŁÓWNE Leczo z kabaczka i papryki @

więcej podobnych podstron