66297 TERRINE Z BROKUŁÓW

66297 TERRINE Z BROKUŁÓW




400 g brokułów, świeżych 1000g wody l‘f2 łyżeczki soli 4 jajka (każde ok. 60 g) 150 g śmietany ok. 30% 7< łyżeczki pieprzu 1 szczypta gałki muszkatołowej



Terrine z brokułów

Czas przygotowania: 8 min; Czas TM: 36 min

d> <®> <§> <§> <P

45 min 8 porcja łatwy    tani    wartość energetyczna

kJ 495; kcal 118

białko 6g; węglowodany 2g; tłuszcz lOg

Składniki Sposób przygotowania

1.    Do naczynia miksującego wlać wodę z 72 łyżeczki soli, różyczki brokułów ułożyć na przystawce Varoma. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 15 min/Varoma/obr. 1. Odstawić przystawkę Varoma i opróżnić naczynie miksujące.

2.    Do naczynia miksującego włożyć ugotowane na parze brokuły, jajka i śmietanę, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i zmiksować 1 min/obr. 5. Mieszankę przelać do 8 małych, natłuszczonych masłem foremek aluminiowych, foremki ułożyć w przystawce Varoma (na obu poziomach).

3.    Do naczynia miksującego wlać 500 g wody, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 20 min/Varoma/obr.1.

4.    Terrine z brokułów wyłożyć z foremek do góry dnem na półmisek, podawać na gorąco.

INFORMACJE

Podawać z rybą lub mięsem. Doskonale pasuje także jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Aluminiowe foremki można zastąpić ceramicznymi miseczkami sufletowymi, wówczas należy wydłużyć czas gotowania o 2 minuty.

Akcesoria TM: Varoma Przydatne narzędzia: 8 foremek aluminiowych (wys. ok. 4 cm)

154


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
skanuj0040 4 I ZAPIEKANKIZapiekanka z ziemniaków z brokułami 500 g ziemniaków wody dokładnie wyszo
WEBINAR KALAFIORY I BROKUŁYNA ŚWIEŻY RYNEKCZY DLA PRZETWÓRSTWA?8 LUTY 2021, GODZ.
skanuj0017 (337) 7 AKII KASKIZapiekanka z tuńczyka 500 ml (% D wody połową łyżeczki soli 1-2 ły
IMG&28 Za mało wody lub za dużo soli Przysadka Osmoreceptory-► wydziela więcej ADH, i ośrodek pragni
również ostrożnie nanieść na kolumnę 1 ml wody w celu wmycia białka i soli do wnętrza żelu. Po wnikn
DIGDRUK00106591 djvu 7. Pod skałą Szalśj, obfieib odpływają wody £ giiuy nad wapieniem gąbkowym. &q
Średnie stany wody w rzece Narwi (wodowskaz Ostrołęka) kształtują się na poziomie 150-230 cm, przy
Przepisy na napoje sportowe Hipotoniczny: 20-40 g sacharozy + 11 ciepłej wody + XA łyżeczki soli (do
Izotoniczny: 40-80 g sacharozy + 11 ciepłej wody + XA łyżeczki soli (do
scan0048 Bulion zwykły Na 4 szklanki Składniki 5 szklanek wody V2 szklanki octu winnego V2 łyże
skanuj0002 3 Przepisy 1 łyżeczka soli 125 ml letniej wody Mąkę wsypać do miski, zrobić dołek, d
49301 Slajd32 (81) hydrolizaRozkład pod wpływem wody:hydroliza jonowa - rozkład soli pod wpływem jon

więcej podobnych podstron