ozdabianie辦orowanie potraw garnierowanie food辦oration辌o str 1 (31)

ozdabianie辦orowanie potraw garnierowanie food辦oration辌o str 1 (31)



Owoce cytrusowe


KOSZYCZKI Z POMARA艃CZY

Pomara艅cz臋 sp艂aszczy膰, przyciskaj膮c lekko na g贸rze i na dole, a nast臋pnie przekroi膰 na p贸艂. 艁y偶eczk膮 usun膮膰 mi膮zsz z po艂贸wek owoc贸w. Sk贸rk臋 drugiej pomara艅czy kilkakrotnie naci膮膰 wzd艂u偶, odkroi膰 dwa grube plastry po czym nasmarowa膰 je rozpuszczon膮 偶elatyn膮 albo p艂ynn膮 galaretk膮 (przepis na stronie 106). Na ka偶dym z nich u艂o偶y膰 wydr膮偶on膮 po艂贸wk臋 pomara艅czy i r贸wnie偶 posmarowa膰 j膮 p艂ynn膮 galaretk膮. Zastyg艂a galaretka znajduj膮ca si臋 na powierzchni pomara艅czy zabezpiecza j膮 przed wyciekaniem p艂ynnej zawarto艣ci. L przygotowan膮 po艂贸wkewflwma-ra艅czy mo偶na napp艂^recdowolnym



ranczy


KOSZYCZEK Z G艁ADKIM LUB Z膭BKOWANYM BRZEGIEM

Zgodnie z przebiegiem nakre艣lonej linii wyci膮膰 ostrym no偶em w pomara艅czy r膮czk臋 koszyczka. Usun膮膰 mi膮zsz owocu. Przygotowuj膮c drugi koszyczek w g贸rnej cz臋艣ci owocu wyci膮膰 pasek szeroko艣ci 2 cm. Nast臋pnie w 艣rodkowej cz臋艣ci nacina膰 pomara艅cz臋 zygzakowato, a偶 do nasady r膮czki koszyczka.


Koszyczek z pomara艅czy



KORONA

Zaznaczy膰 艣rednic臋 pomara艅czy, aby wykonywane naci臋cia mog艂y by膰 symetryczne. Nast臋pnie przebija膰 owoc zygzakowato ostrym no偶em a偶 do 艣rodka. Po艂贸wki pomara艅czy ostro偶nie oddzieli膰 od siebie. Aby by艂y stabilne, w dolnej cz臋艣ci nale偶y odkroi膰 cienki plasterek owocu. Usun膮膰 mi膮偶sz.


*J i

egj&k

i \


Korona z pomara艅czy


M


: " I IN


liliHUI


t*1 艂r:    > 鈻 *? I 鈥,



Koszyczek z pomara艅czy o g艂adkim brzegu, wype艂niony oliwkami


r. ijlli li JuM


A    : :


Korona z pomara艅czy nape艂niona sa艂atk膮 Waldorfa (patrz cz臋艣膰 z przepisami)



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
59972 ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (25) OWOCE CYTRUSOWE UBULH/Hr
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (29) Owoce cytrusowe Obrane cz膮stki
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (26) NA CO NALE呕Y ZWR脫CI膯 UWAG臉 PRZ
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (27) Owoce cytrusowePLASTERKI Do de
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (32) POMARA艃CZE I CYTRYNY NADZIEWAN
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (35) Owoce ziarnkowe i pestkoweOBIE
ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (37) Owoce ziarnkowe i pestkoweOBIE
17612 ozdabianie?korowanie potraw garnierowanie food?koration?co str 1 (63) /AZ :    

wi臋cej podobnych podstron