22 111

22 111




Podział win Porto pod względem jakości

Vintage - „najlepsze z najlepszych", wino z jednego zbioru butelkowane po 2,3 latach. Dojrzewa w butelkach, gdzie nabiera wyjątkowego aromatu. Czasem są to wina aromatyzowane o zapachu np. kakao, kawy, cynamonu czy owoców.

L.B. V. (Late Bott/ed Vintage) - to wina Vintage butelkowane po 4-6 latach odzbiorów

■    Colherta - wina o przeróżnych aromatach dojrzewające przynajmniej przez 7 lat w drewnianych beczkach i pochodzące z jednego zbioru

■    Tawnies z oznaczeniem wieku np. 10, 20...lat - mieszanka win z różnych roczników, dojrzewających w beczkach przez ilość lat podanych na etykiecie

■    Rescrva - mieszanka win w różnych etapach dojrzewania


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
22 110 Podział win Porto pod wzglądem jakości ■    Ymtage - „najlepsze z najlepszych
22 119 Podział win Kryterium : barwa wina ■    Czerwone ■    Białe ■
22 111 Klasyfikacja win francuskichVin Delimite de Qualite Superieure (VDQS) -> „wino wysokie] j
22 111 -POLSKA -winiarstwo — stan obecny ■ Od lat 80-tych    w winnicy Golesz pod
22 111 Wódki gatunkowe - podział • wódki gatunkowe zwykłe produkowane ze spirytusu rektyfikowanego
45968 SDC10051 1 Podział gazów i par pod względem działania na organizm ludzki AGH GuyotnRlnł Gazy
Tabela 2.6. Podział badanej grupy pod względem wieku. Pleć Ogółem Wiek
Grafika inżynierska - teoria Podział kart graficznych pod względem zaawansowania technicznego: •
Podział systemów operacyjnych Pod względem sposobu komunikacji z użytkownikiem: •
Podział obszarów marskich pod względem statusu prawno międzynarodowego: a)    wody
P1210766 Podział silników spalinowych pod względem Cyklu pracy silnika: •    2 suwv—
22 111 Charakterystyka winorośli (Vitis Vinifera) Cabernet sauvignon - czerwone wina z Bordeaux (Ch
22 114 Podział drożdży winiarskich ■    drożdże wysokiego odfermentowania (do 18-20
22 110 Klasyfikacja win francuskich -> standard klasyfikacji tzw. apelacja Appełfation ctOrigin

więcej podobnych podstron