22 111

22 111



Surowce gorzelnicze c.±

i BURAKI CUKROWE 100 kg = 8 dm3 spirytusu (MeOHl) i JABŁKA ze 100 kg * 5.5 + 6.0 dm3 spirytusu i ŚLIWKI (zawartość cukrów8.5 + 15.5%) ze 100 kg = 4.5 + 5.5 dmspirytusu

i DYNIE (odm. Maxima) (17% węglowodanów - 60 ton/ha) ze 100 kg = 6*6 dm3 spirytusu

« WYTŁOKI JABŁKOWE (7 + 8% cukrów) ze 100 kg = 4.5 dm3 spirytusu

1 PIECZYWO ze 100 kg = 20 + 38 dm3 spirytusu I SUSZ I PŁATKI ZIEMNIACZANE ze 100 kg (14% H20) = 35


39


dm3 spirytusu

! ^l?!tiCc,HWASTÓWze 100 *8 *    dm3 spirytusu

^sp%usu    MALNICZ£Ze 100 kg <20ł50% -«*0 - 15 * 30


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
22 118 Rozwój gorzelnictwa w PolsceSSffiiiHS^^    1 •«1 komnl ■ otrzymanych na bazia
22 111 Charakterystyka winorośli (Vitis Vinifera) Cabernet sauvignon - czerwone wina z Bordeaux (Ch
22 111 Klasyfikacja win francuskichVin Delimite de Qualite Superieure (VDQS) -> „wino wysokie] j
22 111 ■    W latach 1963-1992 obowiązywał system 3 apelacji: ■    DO
22 111 Podział win Porto pod względem jakości Vintage - „najlepsze z najlepszych", wino z jedn
22 111 -POLSKA -winiarstwo — stan obecny ■ Od lat 80-tych    w winnicy Golesz pod
22 111 w***" 1 ** , „Mm?**" 2. Dno elipsoidalne 3    zawór spustowy 4
22 111 Aparaty do odpędu surówki SPIRYTUS <
22 111 Technologia wódek czystych i gatunkowych i Wódki czyste -> napoje zawierające od 25 do 55
22 111 Wódki gatunkowe - podział • wódki gatunkowe zwykłe produkowane ze spirytusu rektyfikowanego
22 111 Urządzenia do destylacji EDUARD_ H0I5IEII1 Brennerei-Anlagen
22 111 Starzenie whisky (Maturation) (Lotne) t Siarczki Di - metyłosiarczki SUBSTANCJE
22 111 Rozlew whisky 4 ■    Opróżnienie beczek; ■    Dodatek wody
<2> ** 1 •Ny V -JC ♦ * -t >V l) *7- t »<> gw=E; Ip 4 * -i, -r&rfo 11-1✓v, h °Ą
IMAG0186 (3) Buraki cukrowe o Przeznaczam na cukier □ Produkt uboczny -melasa - wy korzy sty w ana w
IMAG0180 (4) Buraki cukrowe □ Typy buraków cukrowy ch: -cukrowy (C) - 18-19,5% cukru - korzeń zwarty
IMAG0182 (3) Buraki cukrowe □ Wymagania (przerób na cukier): -korzenie o prawidłowym kształcie, s wi

więcej podobnych podstron