22 114

22 114




Wódki gatunkowe - naturalne specjalne->destylaty roślinne

- pochodzi z wysp rejonu Morza Karaibskiego (archipelag Wielkich i Małych Antyli: Jamajka,

Martynika, Porto Rico, Kuba) i Surowcem poddawanym fermentacji jest półpłynna, i lepka melasa pozostająca po produkcji cukru z trzciny cukrowej. Alkohol bezbarwny (nawet po leżakowaniu w beczkach z jasnego drewna jesionowego). Proces

nierizewnejn^nU0Wan^^6Sf Wz^orn'^actl ze stali Brązowy rum -> dłużej leżakowany w beczkach ?

cukrowej. iurowSm6^    Naprodukowana trzciny

sok. Najpopularniejsza w fermentowany jasne/ barwie Cachaęa nt*    Europ t Warowna, o


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
22 113 Wódki gatunkowe — naturalne specjalne destylaty roślinne i - alkohol pochodzący z południowo
22 115 Wódki gatunkowe - naturalne specjalne->destylaty roślinne i    - wódka z
22 116 Wódki gatunkowe - naturalne destylaty zbożowe i    - 38-45% obj. Alkoholu,
22 119 Wódki gatunkowe - naturalne destylaty zbożowe i    wódka naturalna z n i erek
22 110 Wódki gatunkowe - podział i wódki wytrawne o zawartości ekstraktu do 50 g/I, i wódki półwytr
22 111 Wódki gatunkowe - podział • wódki gatunkowe zwykłe produkowane ze spirytusu rektyfikowanego
22 112 Wódki gatunkowe: podział Koniak (Cognac), Armaniak * (Armagnac), Weinbrand, Brandy, Metaxa,
22 114 Przykłady wódek gatunkowych, zwykłych (wódki gorzkie) ŚWIAT i Akvavit XVw- kminkówka, narodo
22 117 Wódki naturalne owocowe Otrzymywane przez destylację sfermentowanej brzeczki owocowej Ś
22 114 Wina musujące V Wina otrzymywane poprzez wtórną fermentację wina w specjalnych butelkach odp
22 114 Składniki wódek gatunkowych« Owoce suszone -    śliwki, Jarzębina, tarnina, J
22 114 Whisky-whiskey-bourbon ■ Większość popularnych gatunków whisky pochodzi z kategorii BLENDED&
22 114 Podział drożdży winiarskich ■    drożdże wysokiego odfermentowania (do 18-20
22 114 Operacje technologiczne stosowane w produkcji wina czerwonego _ ■ Zbiór winogron (sortowanie
22 114 Ochrona przed tlenem ❖    Stosowanie niskich temperatur, ❖
22 114 Inne kraje produkujące wina -»Niemcy<- * Niemcy-khłodny klimat, ponad 80% upraw-> szcz
22 114 Polski Instytut Winorośli i Wina założony w 2003 roku z Inicjatywy oaób zaangażo wanych w Id
22 114 Woda a do celów technologicznych, i do przeponowego chłodzenia cieczy gorzelmczych, i d
22 114 Upłynnianie skrobi ■ Hydroliza amylopektyny z udziałem a-amylazy i Redukcja lepkości zacieru

więcej podobnych podstron