Chemia żywności tłuszcze

Chemia żywności tłuszcze



IMIĘ I NAZWISKO


GRUPA


DATA


SPRAWOZDANIE Z ĆWICZENIA NR 4 Badanie właściwości i analiza jakościowa tłuszczów

Ćwiczenie 1. Rozpuszczalność barwników i witamin w tłuszczach

Barwnik Sudan HI rozpuszcza się w................................

Posiada właściwości........................................., ponieważ..

Ćwiczenie 2. Wykrywanie steroidów. Próba Liebermanna i Burcharda.

1.    W któiych probówkach znajdowały się następujące substancje: olej roślinny, smalec, masło?

2.    Czy na podstawie zmiany intensywności barwy można określić ilościowo zawartość cholesterolu w badanych próbkach, (jeżeli tak to, w której próbce jest go najwięcej)?

3. Otrzymane wyniki skomentować/porównać z zawartością teoretyczną (Z.Sikorski, Chemia Żywności, WNT 2000 lub inne poz. literaturowe).

Ćwiczenie 3. Mydła.

1. Co to są mydła?


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Chemia żywności tłuszcze IMIĘ I NAZWISKO GRUPA DATA Ćwiczenie 4. Zmydlenie tłuszczów 1. Co decyduje
Podstawy chemii, ćwiczenia laboratoryjne4 1.3. Badanie właściwości i analiza jakościowa anionów u
67090 Podstawy chemii, ćwiczenia laboratoryjne0 1.2. Badanie właściwości i analiza jakościowa katio
016 4 Kolokwium-termin I Chemia Z 21 punktów Imię i nazwisko, grupa 1 2 3 4 Z Zad. 1
Chemia Żywności - pytania I Imię i nazwisko:..
64869 Zaczyny Imię i nazwisko osoby wykonującej ćwiczenie nr. 6ir Data: _    o<gs
77262 spom kol4 -z Kolokwium SPOM Imię, nazwisko, grupa: Suma punktów: Nr. Treść pytania o*^> l
TEST A Kolokwium SPOM Imię, nazwisko, grupa; Suma punktów:. Nr. Treść pytania Odp. X 31 Rozkaz
CCF20121114000 Ćwiczenie 8 Temat: Badanie właściwości i analiza składu tłuszczów prostych i złożony

więcej podobnych podstron