choroszy2

choroszy2



192

Tabela 6.15. Maksymalne naddatki na szlifowanie wałków hartowanych (w mm na średnicę)

Średnica wałka w mm

Długość wałka w mm

Do

100

100-

-300

300-

-500

500-

-700

700-

-1000

1000-

-1300

1300-

-1600

1600-

-2000

ponad

2000

6-10

0,30

0.35

0,40

11-18

0,36

0,40

0,45

-

-

-

-

-

-

19-30

0,40

0,45

0,50

0,55

0,60

0.60

-

-

-

31-50

0,45

0,50

0,55

0.60

0,65

0.65

-

-

-

51-80

0.50

0.55

0.60

0,65

0,70

0,70

0.70

0,75

0,75

81-120

0,60

0,65

0,70

0.75

0,80

0,80

0.85

0.85

0.90

121-180

0,65

0.70

0,75

0,80

0,85

0,85

0,90

0.90

0.95

181-260

0,80

0,80

0,85

0.85

0,90

0,90

0,95

0.95

1.00

261-360

0.85

0,85

0,90

0,95

1.00

1.00

1.05

1.05

1,10

UWAGA: Gdy wałki hartowane są szlifowane zgrubnie i wykańczająco, podane w tabeli wielkości naddatków należy podzielić następująco: 70% na szlifowanie zgrubne, 30% na wykańczające.

Korzystając z tabeli 6.16 przy założeniu, że dokładność toczenia zgrubnego i wykańczającego wynosi 0,2 mm, określa się pozostałe wymiary operacyjne i ich tolerancje. Wyniosą one kolejno:

B = 60,15 + 0,35 - 0,2 = 60,50_02

Tabela 6.16. Maksymalne naddatki na toczenie wykańczające po toczeniu zgrubnym (w mm na średnicę)

Średnica wałka w mm

Długość wałka w mm

Do

100

100—

-300

300-

-500

500-

-700

700-

-1000

1000-

-1300

1300-

-1600

1600-

-2000

ponad 2000 :

6-10

11-18

19-30

31-50

51-80

81-120

121-180

181-260

261-360

0,7

0.75

0.9

1,0

1,1

1,2

1.3

1.4

1.5

0,9

1,0

1,1

1,2

1.3

1.4

1.4

1.5

1.6

1,2

1,25

1.3

1.4

1.4

1.5

1.5

1.6 1,7

1.4

1.5

1.5

1.6 1,6

1.7

1.8

1.5

1.6 1,6

1.7

1.7

1.8 1,9

1,6

1.7

1.7

1.8 1,8 1,9 2,0

1.7

1.8 1,8

1.9

1.9 2,0 2,1

1.9

2.0

2,0

2,1

2,2

2.0    i

2.1    i

2.1    i

2.2 2,3 1


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
choroszy9 179 Tabela 6.3. Szacunkowe wartości naddatków na wybrane operacje technologiczne Sposób
Tabela 5. Naddatki na średnicach otworow części niehartowanych do szlifowania wewnętrznego
choroszy7 Tabela 6.10. Jednostronne naddatki na obróbkę odkuwck klasy Z kutych na młotach i prasach
skanowanie0029 (48) Tabela 15.    .-śsj Zapotrzebowanie na warzywa i owoce (w porcjac
choroszy 5 275 Tabela 15.1. Podstawowe warunki techniczne dla walów Wskaźnik
choroszy(8 288 Tabela 15.3. Wymiary nakiełków typu A (zwykłe) i B (kryte) Typ A TypB a 1 D I U 1
choroszy32 332 Tabela 15.5. Wartości średnich parametrów skrawania stosowanych podczas obróbki walów
choroszy36 336 Tabela 15.6. Stale stosowane do wyrobu wrzecion obrabiarek [45] Gatunek Nr normy Wa
choroszy0 180 Tabela 6.5. Naddatki na obróbką szlifowaniem otworów wg PN-70/M-061001 Średnica wał
P1350598 Tabela 15 Wady i wnioski dotxzące płac w układne B na podstawie badań ankietowych Wady Pr
Zgodnie z tabelą 2 opracowaną w przykładzie 1, zapotrzebowanie na wodę w godzinie maksymalnego rozbi
Tabela 15. Zestawienie parków krajobrazowych, położonych na badanym obszarze (Rakowski, red., 2004.
NAUKI HUMANISTYCZNE I SPOŁECZNE NA RZECZ BEZPIECZEŃSTWA Tabela 1. Klasyfikacja maksymalnych prędkośc
Zdjecie0 Tabela 15.1 Rzeczywiste aitycio wdy na statkach [m^/osobę-24 h) Typ i rejon pływania sta

więcej podobnych podstron